Άδειασμα Αγκυρας από Λαβρόφ: Η Τουρκία ακόμη δεν μπορεί να διαχωρίσει τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ

AFP PHOTO / Vasily MAXIMOV
Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να χωρίσει τους μαχητές της αντιπολίτευσης από τους τρομοκράτες στο Idlib της Συρίας παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευθεί να το πράξει.

"Το Idlib έχει γίνει μια εστία τρομοκρατίας", δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων Al Masdar. "Δυστυχώς, οι Τούρκοι συνάδελφοί μας δεν μπορούν να εκπληρώσουν ακόμη την υποχρέωσή τους να χωρίσουν την ένοπλη αντιπολίτευση, η οποία δεν είναι μολυσμένη από τρομοκρατικές πράξεις, από την Jabhat al-Nusra ... καθώς αυτοί, οι Τούρκοι συνάδελφοί μας, δεσμεύτηκαν να πράξουν μέχρι το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους".

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια αποστρατικοποιημένη ζώνη στο Idlib κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ της ένοπλης αντιπολίτευσης και των κυβερνητικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι. Η απόσυρση βαρέων όπλων που λειτουργούν από μαχητές είναι επίσης μέρος της συμφωνίας. Ωστόσο πως να διαχωρίσει η Τουρκία τους τρομοκράτες από τους...τρομοκράτες; Κι ο Λαβρόφ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, είναι όμως υποχρεωμένος να ανακυκλώνει την ίδια δήλωση καθώς μαίνονται οι βομβαρδισμοί στο υπόλοιπο κατεχόμενο τμήμα της επαρχίας.

Το Idlib της Συρίας έχει καταληφθεί από τη Jabhat al-Nusra, αλλά τελικά πρέπει να απελευθερωθεί και να επιστραφεί στον κυβερνητικό έλεγχο, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

"... η Jabhat al-Nusra πήρε τον έλεγχο της ζώνης αποκλιμάκωσης. Το τελικό αποτέλεσμα ... πρέπει να είναι η πλήρης απελευθέρωση της ζώνης από τους τρομοκράτες και η αποκατάσταση του νόμιμου ελέγχου της κυβέρνησης σε ολόκληρη την επικράτεια».

Η τρομοκρατική ομάδα, δήλωσε ο Λαβρόφ, πήρε τον έλεγχο της ζώνης και επιτέθηκε στα συριακά στρατεύματα, την πολιτική υποδομή και την αεροπορική βάση της Ρωσίας στο Hmeymim. Οι δυνάμεις της Ρωσίας και της Συρίας απάντησαν σε κάθε μία από τις επιθέσεις, αλλά είναι αδύνατο να επιτραπεί η συνέχιση του σημερινού status quo, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail