"Ναυμαχία" Ιμάμογλου-Ερντογάν για το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης: Εκπροσωπώ 16 εκ. κόσμο, συνήθισέ το!

Freepen.gr - Η "ναυμαχία" μεταξύ του της Τουρκίας Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου για το μακρόπνοο σχέδιο για το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης συνεχίζεται με τον τελευταίο να μιλά ξεκάθαρα για «προδοσία εναντίον της Πόλης», σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων Diken.

Ο Ιμάμογλου στις 9 Δεκεμβρίου αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Υπουργού Μεταφορών Mehmet Cahit Turhan ότι ο δήμος του ήταν σε συμφωνία με την κυβέρνηση για την κατασκευή του έργου. "Πρέπει να κοιτάζει τη δουλειά του", ήταν η αντίδραση του Ερντογάν συμπληρώνοντας πως "[Το έργο] θα κάνει αίσθηση στον κόσμο".

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Ερντογάν, ο Ιμάμογλου δήλωσε ότι «εκλέχθηκα να προστατεύσω την εκλογική μου περιφέρεια», προσθέτοντας ότι οι 16 εκατομμύρια κάτοικοι της Πόλης θα αποφασίσουν για το μέλλον του έργου.

"Μιλώ ως εκπρόσωπος των Κωνσταντινουπολιτών, και οι άνθρωποι θα πρέπει να το συνηθίσουν", πρόσθεσε.

Το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης είναι μια τεχνητή πλωτή οδός που θα διασχίζει την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης για να συνδέσει τον Εύξεινο Πόντο με την Προποντίδα και τη Μεσόγειο, η οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Το σχέδιο, το οποίο ανακοινώθηκε το 2011 από τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν, έχει ως στόχο να προσφέρει ανακούφιση στη ναυτιλιακή κυκλοφορία μέσω του Βοσπόρου, ιδίως των πετρελαιοφόρων.

Το κανάλι των 45 χιλιομέτρων (28 μιλίων) θα έχει χωρητικότητα 160 πλοίων την ημέρα. Ωστόσο οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το έργο θα επηρεάσει δυσμενώς το περιβάλλον και θα θέσει σε κίνδυνο το νερό της Κωνσταντινούπολης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail