ΗΠΑ σε Τουρκία: Ξοφορτωθείτε τους S-400 για να επιστρέψετε στα F-35

Freepen.gr - Ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, υποδεικνύοντας μια ριζοσπαστική λύση για να επιστρέψει η Άγκυρα στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35 stealth.

"Υπάρχει περιθώριο για την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι, ξέρουν ότι για να κάνουν αυτό το έργο πρέπει είτε να καταστρέψουν είτε να επιστρέψουν ή να ξεφορτωθούν κατά κάποιον τρόπο από τους S-400", δήλωσε ο αξιωματούχος σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων σύμφωνα με το Reuters.

"Οι [τουρκικές αρχές] γνωρίζουν ότι έχουν την επιλογή να προχωρήσουν και η επιλογή είναι να απαλλαγούν από το S-400 ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε", προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να επιβάλει κυρώσεις εάν η Άγκυρα αρνείται να συνεργαστεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail