Σήκω, σήκω Χασάν! Η Ντόρα σου λέει να πας για δουλειά στα χωράφια

Ο Χασάν είναι ένας φανταστικός φίλος στον οποίο απευθύνθηκα πριν από 9 ημέρες ρωτώντας τον αν πέρα από τα ξενοδοχεία, τις πισίνες, τις προπληρωμένες κάρτες κτλ, του έδειξαν και τη συνέχεια (θυμηθείτε εδώ). Δεν πέρασαν λοιπόν ούτε δέκα ημέρες και η Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξαδέρφη διευθύντριας ΜΚΟ που λαμβάνει χρηματοδότηση από το λαοφιλή Τζορτζ Σόρος, με επιβεβαίωσε.

Του Στρατή Μαζίδη

Είπε λοιπόν την...πρότασή της [και καλά] αναφορικά με το μεταναστευτικό στον ΣΚΑΪ προϊδεάζοντας την κοινή γνώμη για το επόμενο στάδιο:

«Υπάρχει μία διαδικασία στην Ελλάδα για τους εργάτες γης. Καλείς εργάτες γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα . Αυτή η διαδικασία σου επιτρέπει να δώσεις προσωρινές άδειες παραμονής. Έχουν δουλειά και στέγη. Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε "ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;". Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης; Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος».

Αν ήμουν ο Χασάν θα απαντούσα με το ίδιο ύφος "ψάχνετε για μαλ@κές ρε παιδιά;". Με ξεσηκώσατε από τον τόπο μου με παραπλανητικά μηνύματα και βίντεο αντί να με βοηθήσετε εκεί, για να έρθω εδώ να γίνω σκλάβος μέσα σε πέπλο ανθρωπισμού; Φεύγω.

Εν τω μεταξύ η κ. Μπακογιάννη, αν δεν το καταλάβατε, νομιμοποιεί μονομιάς όλους όσους ήρθαν και έρχονται παράνομα στη χώρα λέγοντας πως το κάλεσμα για εργάτες γης σου επιτρέπει να δώσεις προσωρινές άδειες παραμονής. Και μετά, θα ρωτήσει κανείς. Τι και μετά, στην Ελλάδα ζούμε. Το μετά είναι μετά. Οι νόμοι για όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα πάνε περίπατο.

Κι εγώ είμαι περίεργος ρε παιδιά να δω σε ποια ή καλύτερα σε ποιανού τη γη θα εργαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αλλά και γιατί τόσα χρόνια που κυβερνούσε / πολιτευόταν η κ. Μπακογιάννη δεν έκανε τίποτε για να αναστήσει τον αγροτικό τομέα με ελληνικά χέρια αφού η ύπαιθρος χρειάζεται χέρια. Όπως επίσης είμαι περίεργος ρε παιδιά να δω τι ποσοστό θα πάρει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Όσο για σένα Χασάν, σήκω πήγαινε γίνε εργάτης γης, το μεσημέρι στάσου και λίγο σε κανένα κομμουνιστικό λιμάνι να ξεφορτώσεις μερικά εμπορευματοκιβώτια και μετά πέρνα μια βόλτα από καμιά Ε.Ο.Ζ. να κάνεις κάτι δουλειές. Δύο κατοστάρικα είναι καλά;  Τώρα θα μου πεις, γιατί δεν καθόμουν στη δική μου γη να την σκάψω να καρποφορήσει; Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις. Αλλά μην αργείς. Η Ντόρα μαλώνει!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail