Korkut: το νέο πολυεργαλείο αεράμυνας χαμηλού επιπέδου της Τουρκίας

Freepen.gr - Ο πρόεδρος των αμυντικών βιομηχανιών (SSB), Ισμαήλ Ντεμίρ επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) έχουν προσθέσει 10 επιπλέον αυτοκινούμενα συστήματα πυροβόλων όπλων Korkut στο οπλοστάσιό τους.

Ο Ντεμίρ δήλωσε στο Anadolu ότι με την τελευταία παράδοση υπάρχουν πλέον 13 συστήματα, που αναπτύχθηκαν από την κορυφαία εταιρεία άμυνας Aselsan, στην απογραφή της TSK.

Οι SSB και Aselsan υπέγραψαν συμφωνία για τη μαζική παραγωγή του συστήματος, το οποίο αναπτύχθηκε εσωτερικά για να καλύψει τις ανάγκες αεροπορικής άμυνας χαμηλού επιπέδου της Τουρκίας, αρχικά το 2016 και η πρώτη παράδοση έγινε το Μάρτιο του 2019.

Το Korkut έχει την ικανότητα να πυροβολεί 1.100 φορές ανά λεπτό και μπορεί να καταστρέψει πυραύλους σε μια απόσταση περίπου 4 χιλιόμετρα πριν χτυπήσουν το έδαφος, σε περιπτώσεις που δεν εντοπίζονται από στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το σύστημα αποτελείται από τρία οχήματα συστημάτων οπλισμού, ένα όχημα εντολών και ελέγχου συνδεδεμένα μεταξύ τους με ραδιόφωνο.

Εκτός από τον κλασικό τύπο πυρομαχικών, το Korkut χρησιμοποιεί επίσης το Atom, ένα πυρομαχικό σωματιδίων 35 χιλιοστών που αναπτύχθηκε από την Aselsan.

Παρόλο που το σύστημα ανταποκρίνεται σε κλασσικές απειλές από αέρος, όπως αεροπλάνα και ελικόπτερα, το Korkut παρέχει επίσης άμυνα απέναντι σε πυραύλους αέρος-εδάφους, βλήματα κρουζ και drones.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail