Η Τουρκία ξεκίνησε να στέλνει πεσκέσια με τους τρομοκράτες του ISIS πίσω στην Ευρώπη

Freepen.gr - Η Τουρκία ξεκίνησε τον επαναπατρισμό των κρατουμένων τρομοκρατών της Daesh, αφού ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Άγκυρα θα το έκανε ακόμη και αν έχει ανακληθεί η ιθαγένειά τους.

Ένας υπήκοος των ΗΠΑ απελάθηκε τη Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών, δήλωσε ο Çataklı, εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια η απέλασή του δεν έγινε απευθείας στις ΗΠΑ αλλά πήγαν να τον ξεφορτωθούν στις Καστανιές του Εβρου, όπου όμως δεν έγινε δεκτός από τις ελληνικές αρχές.

Επίσης επτά Γερμανοί υπήκοοι τρομοκράτες πρόκειται να επαναπατριστούν την Πέμπτη, πρόσθεσε.

Η Τουρκία προετοιμάζεται επιπλέον να απελάσει 11 Γάλλους πολίτες που πιάστηκαν στη Συρία:

"Η διαδικασία για να απελαθούν 11 αλλοδαποί τρομοκράτες γαλλικής καταγωγής που συνελήφθησαν στη Συρία συνεχίζεται", ανέφερε ο Çataklı.

Είπε ακόμη ότι προετοιμάζονται για απέλαση ξένοι μαχητές από την Ιρλανδία, τη Γερμανία και τη Δανία.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι υπάρχουν 1.201 τρομοκράτες της Νταές στις τουρκικές φυλακές, ενώ η Τουρκία συνέλαβε επίσης 287 μαχητές στη Συρία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η Τουρκία θα συνεχίσει αυτές τις απελάσεις στον...Εβρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail