Τα τουρκικά οπλισμένα drones ξεχωρίζουν τους άνδρες από τις γυναίκες και τους τρομοκράτες από τους άμαχους

Freepen.gr - Τα ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών και τρομοκρατών από πολίτες χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στην οποία εισάγονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

"Παρέχετε στο σύστημα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τα οποία θα απομνημονεύσει μετά από μια διαδικασία μηχανικής μάθησης", δήλωσε ο Abdullah Cavusoglu, γενικός διευθυντής της Electronic Warfare Systems Engineering (EHSIM), μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται στους τομείς της ηλεκτρονικής μάχης και συστημάτων τακτικής διοίκησης και ελέγχου, δήλωσε στην υπηρεσία Anadolu.

"Για παράδειγμα, δείχνουμε φωτογραφίες από 100 γυναίκες που έχουν μακριά μαλλιά και φορούν σκουλαρίκια. Έπειτα, παρουσιάζουμε φωτογραφίες 100 ανδρών στο drone, ώστε να αποθηκεύει τα χαρακτηριστικά των ανδρών. Αργότερα, όταν εμφανίζεται μια εικόνα, διακρίνει αυτόματα αν το άτομο είναι άνδρας ή γυναίκα ", ανέφερε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον Cavusoglu, τα αεροσκάφη μπορούν να διακρίνουν τις δραστηριότητες τρομοκρατών και πολιτών χρησιμοποιώντας τον ίδιο μηχανισμό.

"Έτσι, η Τουρκία αγωνίζεται ενάντια σε τρομοκράτες που μαστίζουν τη χώρα χρησιμοποιώντας αυτά τα ένοπλα αεροσκάφη, με τη χρήση των οποίων ο αριθμός των τρομοκρατών μειώθηκε σε λιγότερο από 500", δήλωσε ο Cavusoglu.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε τη γη με την κάμερα υψηλής ανάλυσης που είναι προσαρτημένη στα drones και να εξαλείψουμε τους τρομοκράτες που χρησιμοποιούν τακτικές χτυπήματος και διαφυγής στα βουνά, πρόσθεσε ο Cavusoglu.

"Η παρατήρηση της γης από ψηλά προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ακόμη και οι τρομοκράτες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν την ίδια τακτική. Αλλά έχουμε ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον τους", δήλωσε ο Cavusoglu.

Φυσικά εννοείται ότι με τον όρο "τρομοκράτες" αναφέρεται στους Κούρδους αντάρτες στα βουνά του Κουρδιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail