Σαουδική Αραβία των "δικαιωμάτων": Κλείδωμα, στέρηση τροφής, κακοποίηση και ζεματιστό λάδι στα χέρια κοπέλας

Freepen.gr - Μια κοπέλα του Μπαγκλαντές, η Sumi Akter είπε ότι ο εργοδότης της στη Σαουδική Αραβία έριξε καυτό λάδι στα χέρια της, σαν επαναπατρίστηκε στο Μπαγκλαντές την Παρασκευή το πρωί, αφού διέφυγε από το περιβάλλον που την κακοποιούσε στη Σαουδική Αραβία, αναφέρει το middleeasteye.net.

Η Sumi Akter, όπως χιλιάδες συμπατριώτες της, έφυγε από το Μπαγκλαντές πριν από αρκετούς μήνες, με την ελπίδα καλύτερων ευκαιριών απασχόλησης στο βασίλειο του Κόλπου.

Αντι για αυτό, η νεαρή κοπέλα δήλωσε ότι ο εργοδότης της την άφηνε νηστική, την χτυπούσε και τη βίαζε κατά τη διάρκεια της εργασίας της στη σαουδική πόλη Τζέντα.

Στα βίντεο που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, η Akter δήλωσε ότι πήγαινε από το ένα σαουδαραβικό νοικοκυριό στο άλλο όπου αντιμετώπιζε το ίδιο είδος κακοποίησης, φοβούμενη ότι θα επιστρέψει στο σπίτι της νεκρή αντί για ζωντανή.

"Εγώ ίσως δεν θα ζήσω περισσότερο, παρακαλώ να με σώσετε, με κλείδωσαν για 15 ημέρες και μόλις μου έδιναν φαγητό, μου έριξαν ζεματιστό λάδι και έκαψαν τα χέρια μου", δήλωσε η κοπέλα. «Με πήγαν από ένα σπίτι στο άλλο». Στο πρώτο σπίτι, με βασάνιζαν και με χτύπησαν επανειλημμένα και μετά με πήγαν σε ένα άλλο όπου έζησα το ίδιο».

Η Akter επέστρεψε στο Μπαγκλαντές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής το πρωί. Στο αεροδρόμιο της Ντάκα συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους. Μετά από μια διεθνή κατακραυγή και τις εκκλήσεις του Μπαγκλαντές για την επιστροφή της Akter, η Σαουδική αστυνομία την είχε μεταφέρει στο Γενικό Προξενείο της Μπαγκλαντές στην Τζέντα.

Αλλά ο επαναπατρισμός της καθυστέρησε αφού ο εργοδότης της αρνήθηκε να υπογράψει έγγραφα "τελικής εξόδου" εκτός εάν του πλήρωναν τα χρήματα που ισχυριζόταν ότι του οφείλονταν επειδή είχε φέρει την κοπέλα στη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, ένα δικαστήριο της Σαουδικής Αριστεράς απέρριψε την ένσταση του εργοδότη για αποζημίωση και δήλωσε ότι δεν τουοφείλονται χρήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail