Επίθεση πειρατών σε ελληνικό γκαζάδικο: Ελληνας ανάμεσα στους απαχθέντες - τι προκαλεί εντύπωση

Freepen.gr - Το Ναυτικό του Τόγκο δήλωσε ότι πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό πετρελαιοφόρο νωρίς τη Δευτέρα, λαμβάνοντας τέσσερα μέλη πληρώματος ως ομήρους. Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό του Τόγκο, τα απαχθέντα μέλη του πληρώματος περιλαμβάνουν δύο Φιλιππινέζους, έναν Έλληνα και έναν Γεωργιανό.

"Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου το 0300, το δεξαμενόπλοιο Elka Aristotle δέχθηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα (11 μίλια) από το λιμάνι της Λομέ από ένοπλους", ανέφερε η δήλωση.

Το παράδοξο είναι ότι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ναυτικό, το δεξαμενόπλοιο φυλασσόταν από ένοπλο προσωπικό, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Φαίνεται ότι το σκοτάδι της νύχτας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο μολονότι οι ένοπλοι φρουροί καλούνται από τις εταιρείες για να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Το Σάββατο συνέβη παρόμοιο περιστατικό κοντά στο γειτονικό Μπενίν, καθώς οι πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο με νορβηγική σημαία και απήγαγαν εννέα μέλη του πληρώματος των Φιλιππίνων.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2003 και έχει deadweight 94.143 τόνους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail