Έξω από τα δόντια ο Μακρόν: Εγκεφαλική παράλυση του ΝΑΤΟ, θα συνδράμουμε την Τουρκία αν της απαντήσει η Συρία;

REUTERS/Regis Duvignau
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο Economist ότι η συμμαχία αντιμετωπίζει τον εγκέφαλο θάνατό της, προειδοποιώντας τις ευρωπαϊκές χώρες ότι δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στην Αμερική για να υπερασπιστούν τους συμμάχους τους.

Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ.

Το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ "λειτουργεί μόνο εάν ο εγγυητής της τελευταίας λύσης λειτουργεί ως τέτοιος", δήλωσε ο Γάλλος ηγέτης:

"Θα υποστήριζα ότι πρέπει να επανεκτιμήσουμε την πραγματικότητα αυτού που το ΝΑΤΟ είναι υπό το πρίσμα της δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών".

Ο Μακρόν είπε ότι η Ουάσινγκτον "μας στρέφει την πλάτη", μια κίνηση που αποδείχθηκε από την απόσυρσή των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βορειοανατολική Συρία και την εγκατάλειψη των Κούρδων συμμάχων τους εκεί.

Ο πρόεδρος ρωτήθηκε αν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του άρθρου 5 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ, το οποίο ορίζει ότι εάν ένα κράτος-μέλος δέχεται επίθεση, άλλοι πρέπει να σπεύσουν να αμυνθούν. "Δεν ξέρω", είπε, αλλά τι θα σημαίνει αύριο το Άρθρο Πέντε;" θέτωντας το ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η Συμμαχία αν αύριο η κυβέρνηση του Μπάσαρ αλ-Ασαντ αποφασίσει να απαντήσει στην Τουρκία. Θα την συνδράμει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail