Πέντε άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς με ράβδους μπαμπού γιατί δέχθηκαν τον Χριστό

Freepen.gr - Την περασμένη Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, πέντε χριστιανοί από το κράτος της Οδήσα της Ινδίας χτυπήθηκαν ανελέητα με ράβδους μπαμπού αφού αρνήθηκαν να απαρνηθούν τη χριστιανική τους πίστη. Και τα πέντε θύματα ήταν πρόσφατοι βαπτισμένοι χριστιανοί από την Tekaguda-B, που βρίσκεται στην Kalimela της περιοχής Malkangiri.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές που επικαλείται το International Christian Concern, οι πέντε Χριστιανοί βγήκαν σηκωτοί από τα σπίτια τους από έναν όχλο θυμωμένων ινδουιστών περίπου στις 4:00 π.μ. την 1η Νοεμβρίου. Τους ειπώθηκε ότι πρέπει να «επιστρέψουν» στον Ινδουισμό και να αρνηθούν τη χριστιανική τους πίστη. Σύμφωνα με τους ντόπιους, οι χριστιανοί απειλήθηκαν ακόμη και με θάνατο εάν δεν υπακούσουν.

Παρά τις απειλές αυτές, οι πέντε Χριστιανοί αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη νέα τους πίστη. Σε απάντηση, οι νέοι πιστοί ξυλοκοπήθηκαν σοβαρά από μέλη του όχλου που κρατούσαν ράβδους μπαμπού.

«Μας έδειραν πολύ άσχημα με μπαστούνια από τους κατοίκους του χωριού επειδή δεχθήκαμε τον Χριστό», δήλωσε ένα από τα θύματα στο ICC. "Νωρίτερα απειληθήκαμε και διωχθήκαμε το 2017, αλλά το ζήτημα επιλύθηκε ειρηνικά".

Οι χτυπημένοι Χριστιανοί έσπευσαν στο νοσοκομείο στην Καλιμέλα όπου παραμένουν επί του παρόντος. Άλλοι χριστιανοί της περιοχής ανέφεραν την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Καλιμέλα, όπου κατατέθηκε μια πρώτη ενημερωτική έκθεση. Σύμφωνα με τους χριστιανούς, η αστυνομία έχει υποσχεθεί να διερευνήσει το θέμα και να τιμωρήσει εκείνους που εμπλέκονται στην επίθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail