Ναύαρχος ε.α. προτρέπει στρατευμένο να μην ανεχθεί την κατάχρηση εξουσίας και τον εξευτελισμό που υπέστη

skeeze / pixabay
"Αντισταθείτε με σθένος στην κατάχρηση και παρανομία της εξουσίας" ήταν ο τίτλος πρόσφατης παρέμβασης του υποναυάρχου ε.α. και προέδρου της Κοινωνίας Αξιών, Στέλιου Φενέκου μεταφέροντας την επικοινωνία που είχε με μητέρα στρατιώτη ο οποίος έγινε αποδέκτης μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς. Ο κ. Φενέκος γράφει:

Μερικές μέρες πριν δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από μητέρα στρατιώτη που υπηρετεί τη θητεία του σε νησί, η οποία ήθελε την συμβουλή μου για το πώς να αντιδράσει σε ένα περιστατικό που αφορούσε τον γιό της.

Ήταν αναστατωμένη, γιατί κάποιος αξιωματικός στη μονάδα που υπηρετούσε ο γιός της τον χαστούκισε δημόσια για κάποιο ζήτημα ήσσονος σημασίας και σε κάθε περίπτωση από αυτά τα περιστατικά τα οποία ένας έμπειρος μόνιμος αξιωματικός τα αντιμετωπίζει καθημερινά και γνωρίζει ακριβώς πώς να τα διαχειριστεί σύννομα και με σεβασμό στις στρατιωτικές αρχές και αξίες και οπωσδήποτε με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στη συνέχεια, (όπως μου είπε), ο διοικητής του στρατοπέδου αντιλαμβανόμενος το τεράστιο λάθος του επιτελούς του, έδωσε στον στρατιώτη μερικές ημέρες άδεια για να εξευμενίσει αυτόν και τους δικούς του και τηλεφώνησε στη μητέρα του για να εξομαλύνει την κατάσταση.

Η ισχυρή προτροπή μου ήταν να ακολουθήσει αυτό που προβλέπεται από τον νόμο, να υποβάλει δηλαδή ο στρατιώτης μηνυτήριο αναφορά ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της κατάχρησης εξουσίας.
Την παρακάλεσα μάλιστα να το κάνει άμεσα, γιατί έτσι βοηθάει τις Ένοπλες Δυνάμεις στον τρόπο λειτουργίας τους, και αποτρέπει από ανάλογα κρούσματα κατάχρησης εξουσίας τα οποία είναι διαλυτικά για την πειθαρχία και την αντίληψη που διαχέεται στους στρατεύσιμους για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την θητεία τους.

Της ζήτησα να με ενημερώσει για τις ενέργειές της, αφήνοντάς της την ελευθερία να αποφασίσει ψύχραιμα, γιατί ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει την δική του ελεύθερη βούληση να αποφασίζει.
Έχει όμως πραγματικά ελεύθερη βούληση αυτή τη στιγμή ή φοβάται μήπως ταλαιπωρήσουν τον γιό της και προτιμάει να σιωπήσει;

Δεν θα την κατηγορήσω γι αυτό, και γι αυτό δεν αναφέρω ονόματα ούτε ζητάω δημόσια από την ηγεσία των Ε.Δ να αναλάβει αυτεπάγγελτα τις δέουσες ενέργειες (εφόσον η ίδια δεν το θέλει).

Όμως την προτρέπω, όπως και τον κάθε ένα από εμάς που μπορεί να βιώσει οιαδήποτε κατάχρηση και παρανομία της εξουσίας, να αντισταθεί με σθένος και παρρησία από όπου κι αν προέρχεται, από όσο ψηλά και αν καλύπτεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail