Μαύρα μαντάτα για την Κύπρο που αντί για άμυνα έφτιαξε συμμαχίες του...αερίου: ΕΝΙ και ΤΟΤΑΛ ένα βήμα πίσω από το Οικόπεδο 7

Freepen.gr - Φαίνεται πως τα νέα από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι καλά. Δύο μήνες πριν από την επανέναρξη των γεωτρητικών δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ, οι ανησυχίες που είχε εκφράσει ο CEO της ιταλικής ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, («αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις»), για το κλίμα έντασης που έχει προκαλέσει η Τουρκία στο τεμάχιο 7, φαίνεται πως αρχίζουν να έχουν επίδραση στους προγραμματισμούς.

Όπως σημειώνει ο Απόστολος Τομάρας για την Καθημερινή της Κύπρου παρά τα όσα λεγόντουσαν στο παρασκήνιο για έναρξη των γεωτρήσεων από το τεμάχιο 7, η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία φέρεται να μετακινείται σε άλλο εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης. Μολονότι η εξέλιξη αποδίδεται σε λόγους που αφορούν συμβατικές υποχρεώσεις, σαφέστατα σχετίζεται και με τα ζητήματα ασφάλειας.

Ζητήματα που φαίνεται να συμμερίζεται και η γαλλική TOTAL. Την ίδια ώρα, ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια κίνηση τακτικής. Οι δύο εταιρείες προσανατολίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνουν αρχή από γειτονικά τεμάχια.

Όταν η Κύπρος και η Αίγυπτος άρχιζαν να παίζουν το χαρτί της ΑΟΖ επέλεξαν διαφορετικές οδούς. Η πτωχή Αίγυπτος έριξε το βάρος στη δημιουργία μιας ικανής και σύγχρονης πολεμικής μηχανής. Η εύρωστη Κυπριακή Δημοκρατία προτίμησε αντί να δαπανήσει ένα ποσό για να θωρακίσει την άμυνά της συνυπολογίζοντας ότι ζει δίπλα δίπλα με τον εισβολέα της, να δημιουργήσει συμμαχίες, που πολύ φοβόμαστε ότι είναι επιπέδου...φυσικού αερίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail