WP: Οι Τούρκοι χτύπησαν σκόπιμα τους Αμερικάνους στο Κομπάνι

Photo: U.S. Army photo by Staff Sgt. Timothy R. Koster
Freepen.gr - Τα αμερικανικά στρατεύματα δέχτηκαν σκόπιμα τα πυρά των Τούρκων κοντά στο Κομπάνι την Παρασκευή αποκαλυπτεί η Washington Post επικαλούμενη τις μαρτυρίες τεσσάρων νυν και πρων Αμερικανών στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία τους, οι τουρκικές δυνάμεις γνώριζαν εδώ και αρκετούς μήνες ότι στην περιοχή βρίσκεται φυλάκιο ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Ένας εξ αυτών ανέφερε στην εφημερίδα ότι ξεκίνησαν πολλαπλές βολές βλημάτων 155 χιλ. από την Τουρκία και ότι είχαν ένα «φαινόμενο bracketing» στο οποίο οι ρουκέτες προσγειώθηκαν και στις δύο πλευρές των αμερικανικών θέσεων.

"Αυτό είναι ένα όπλο περιοχής [...] Αυτό δεν είναι κάτι που θα κάναμε ποτέ σε μια συνεργαζόμενη δύναμη", δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις ήξεραν ότι υπήρχαν Αμερικανοί στο λόφο και ως εκ τούτου το χτύπημα ήταν σκόπιμο.

Σύμφωνα με μια προηγούμενη δήλωση του Πενταγώνου, οι ρουκέτες "εξερράγησαν μερικές εκατοντάδες μέτρα από μια τοποθεσία έξω από τη ζώνη του Μηχανισμού Ασφαλείας και σε μια περιοχή γνωστή από τους Τούρκους για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων".


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail