Η SDF δέχεται το Σότσι και απομακρύνεται από τα σύνορα με την Τουρκία: Παραδίδει τη σκυτάλη στη Δαμασκό

Μετά από εκτενείς συζητήσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία σχετικά με την προηγούμενη αντίρρησή μας σε ορισμένους όρους του μνημονίου, συμφωνήσαμε με την εφαρμογή της συμφωνίας, με βάση τη συμφωνία του Σότσι της 22ας Οκτωβρίου 2019, για να σταματήσει η τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία. 

Η SDF αναδιατάσσεται σε νέες θέσεις μακριά από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας σε όλη τη βορειοανατολική Συρία σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία και να προστατευθούν οι κάτοικοι της περιοχής από τις τουρκικές επιθέσεις. Οι δυνάμεις μας στη μεθοριακή ζώνη αντικαθίστανται από τους συνοριοφύλακες της κεντρικής κυβέρνησης.

Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, ενώ διαβεβαιώσαμε το κοινό για την πλήρη δέσμευσή μας για την υπεράσπιση του λαού και της περιοχής, καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να διασφαλίσει εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και της Ανατολικής Συρίας και της κεντρικής κυβέρνησης της Δαμασκού.

Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail