Νέα προώθηση του Συριακού Στρατού: Πως αποδεσμεύει δυνάμεις δυνάμεις και κλείνει τα μετόπισθεν των SDF

Freepen.gr - Ο συριακός αραβικός στρατός επεκτάθηκε την Παρασκευή στην επαρχία της Χασάκα και εισήλθε σε τρία νέα χωριά γύρω από την στρατηγικής σημαςίας πόλη Tal Tamr για την οποία αναλύσαμε σε περασμένη ανάρτηση πως ελέγχει τη βασική διασταύρωση του αυτοκινητόδρομου Μ-4 προς Καμισλί και Χάσακα.

Ο ανταποκριτής του SANA δήλωσε ότι οι μονάδες του στρατού εισήλθαν στα χωριά Σαλμάς, Ομ αλ Κέιρ και Γκιρνάτα στη δυτική ύπαιθρο του Tal Tamr εν μέσω καλωσορίσματος από τις οικογένειες που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των χωριών για να χαιρετήσουν τον στρατό.


Με την περαιτέρω ανάπτυξη του SAA ουσιαστικά α. διασφαλίζονται οι περιοχές που έχει παρουσία από τυχούσα τουρκική επίθεση αφού πλέον έχει καταστεί ξεκάθαρο ότι υπάρχει μήνυμα ρωσικής αντίδρασης σε περίπτωση προσβολής του στρατου και β. αποδεσμεύονται δυνάμεις των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για την ενίσχυση των μετώπων απέναντι στους εισβολής του τουρκικού καθεστώτος.

Δεν είναι τυχαία ή σύμπτωση η απελευθέρωση θέσεων και χωριών τα τελευταία 24ωρα από τους Κούρδους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail