Σε συναγερμό οι αεροπορικές βάσεις της Συρίας: Στρατός και SDF ετοιμάζουν "υποδοχή" τους μισθοφόρους των Τούρκων στην Ιεράπολη

Freepen.gr - Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες κι αφότου επιβεβεβαιώθηκε η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Δαμασκού και SDF για να επιτραπεί η είσοδος του SAA στη Ιεράπολη και το Κομπάνι.

Η Τουρκία έτρεξε προφανώς να κινητοποιήσει τους μισθοφόρους της στην κατεχόμενη Τζαραμπλούς για να βαδίσουν σε πρώτο χρόνο προς το παρατηρητήριο προς την Ιεράπολη και να εκμεταλλευθούν τυχόν την όποια ευκαιρία να αρπάξουν την πόλη.





Ωστόσο ο γνωστός Ιρανός αναλυτής, Babak Taghvaee  δημοσίευσε βίντεο που αναφέρει πως έλαβε από πηγή του στις SDF όπου οι κουρδικές δυνάμεις υποδέχθηκαν την άφιξη του Συριακού Στρατού.

Ο Babak Taghvaee σημειώνει ότι επιπλέον 5.000 άνδρες του στρατού σπεύδουν στην Ιεράπολη καθώς πλέον το πρόβλημα απουσίας έμψυχου δυναμικού δεν υφίσταται για τον SAA έχοντας ανοικτό μόνο το μέτωπο του Ιντλίμπ.



Και δεύτερο βίντεο από την άφιξη:



Επίσης δημοσιεύεται βίντεο από την πορεία του κονβόι του SAA προς την Ιεράπολη:



Το Al Mayadeen μεταδίδει ότι οι SDF άνοιξαν όλα τα checkpoints για να περάσουν τα κονβόι του Συριακού Στρατού, ο οποίος έχει ήδη φτάσει στην Ιεράπολη.

Επίσης συριακοί στρατιωτικοί λογαριασμοί στο Twitter μεταδίδουν ότι όλες οι αεροπορικές βάσεις της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού σε περίπτωση που τελικά οι μισθοφόροι του Ερντογάν επιτεθούν στην Ιεράπολη.


Τέλος το Sky News Arabia σημειώνει ότι Σύριοι αλλά και Ρώσοι αναπτύχθηκαν βόρεια της Ιεράπολης στο Αλ Σαγιούρ για να κόψουν την όποια πιθανή πορεία των μισθοφόρων των Τούρκων.

Η ουσία είναι ότι με την ανάπτυξη του Συριακού Στρατού σε όλες τις περιοχές, η τουρκική εισβολή δεν έχει πλέον κανένα λόγο [όχι ότι είχε ποτέ] να συνεχιστεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Το ερώτημα είναι αν θα χτυπήσει το τηλέφωνα από Μόσχα σε Αγκυρα προς τον Ερντογάν για να του πει "γιοκ".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail