Τελεσίγραφο των SDF στις ΗΠΑ; Αν επιτεθεί η Τουρκία, θα προστατεύσουμε το λαό μας, δε θα φυλάμε τους έγκλειστους τρομοκράτες

Freepen.gr - Μιας μορφής πλάγιο τελεσίγραφο έστειλαν οι Κούρδοι των SDF στις ΗΠΑ με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter. Στο μήνυμα ξεκαθαρίζεται πως οι SDF δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία αλλά θα υπερασπιστούν την περιοχή που ελέγχουν και τον πληθυσμό.

Ασκείται επίσης κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν τον οποίο κατηγορούν για νεο-οθωμανικά όνειρα που θα επιφέρουν αστάθεια, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημογραφικές μεταβολές.

Οι Κούρδοι σημειώνουν ότι είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη 12.000 τζιχαντιστών του ISIS που βρίσκονται σε διάφορες φυλακές και άλλων 70.000 μελών των οικογενειών τους που βρίσκονται σε διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σημειώνουν ότι αν επιτεθεί η Τουρκία, τότε υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης της οργάνωσης καθώς η προστασία των Κούρδων είναι πιο σημαντική για τις SDF, που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι θα υπάρξει μετατόπιση και ενίσχυση των δυνάμεών τους προς το βορρά και πλημμελής φύλαξη των τρομοκρατών, άρα "είτε αποτρέπετε τον Ερντογάν είτε τους αμολάμε".









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail