Επανέρχεται ο ταραξίας της γειτονιάς μιλώντας για push backs και...διεθνές δίκαιο

Freepen.gr - Συνέχεια στο θέμα των μεταναστών που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την πρώτη απάντηση της Αθήνας σχετικά με το αν γίνονται ή όχι τα λεγόμενα push backs (διαβάστε εδώ).

Η Αγκυρα επανέρχεται με νεώτερη ανακοίνωση επικαλούμενη την ύπαρξη...αποδείξεων καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να μην...παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Η ελληνική πλευρά καλείται να αποκωδικοποιήσει τον απώτερο σκοπό της γείτονος:

Παρά την άρνηση της Ελλάδας ότι οι παράνομοι μετανάστες επιστρέφονται στην Τουρκία από τις ελληνικές αρχές, εξακολουθούν να συμβαίνουν περιστατικά push backs παράνομων μεταναστών από Έλληνες αξιωματούχους από την Ελλάδα στην Τουρκία τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Το 2018, 11.867, τους πρώτους 10 μήνες του 2019, 25.404 παράνομοι μετανάστες έχουν ωθηθεί πίσω από την Ελλάδα στην Τουρκία. Έχει εντοπιστεί από τις μαρτυρίες των μετακινούμενων μεταναστών ότι, αφού κρατήθηκαν από Έλληνες αξιωματούχους, τα προσωπικά τους αντικείμενα κατασχέθηκαν χωρίς καμία επίσημη διαδικασία, υποβλήθηκαν σε απαράδεκτη μεταχείριση χτυπήθηκαν και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σύνορά μας με τη συνοδεία Ελλήνων αξιωματούχων.

Η Τουρκία έχει όλα τα είδη των εικόνων, φωτογραφιών, εγγράφων καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που επαναπροωθήκαν πίσω σχετικά με τις πρακτικές ώθησης [push back] των ελληνικών αξιωματούχων.

Οι πρακτικές push backs της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο έχουν επίσης καταγραφεί στις εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε από την Ελλάδα να σταματήσει τις εν λόγω πρακτικές επαναπροώθησης και να διερευνήσει τα περιστατικά αυτά.

Η άρνηση των ελληνικών αρχών ότι εφαρμόζουν τα push backs κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, που έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές μας και από το Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν αλλάζει την πραγματικότητα επί τόπου.

Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εργαστεί για τη διόρθωση αυτής της πολιτικής που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αντί να αρνείται τα περιστατικά push back, για τα οποία έχουμε κάθε πληροφορία και έγγραφο και τα οποία επίσης αναγνωρίζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail