JP: Μην εκπλαγείτε αν ο Τραμπ αναγνωρίσει ανεξάρτητο Κουρδιστάν

Freepen.gr - «Μην εκπλαγείτε, αν ο Donald Trump αναγνωρίσει ένα κυρίαρχο κουρδικό κράτος. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος έχει σχέδιο να αναγνωρίσει την κυριαρχία και την κρατική οντότητα των Κούρδων» σημειώνει σε άρθρο του στη Jerusalem Post ο Mike Evans:

Τα μέσα ενημέρωσης έγιναν επιτέθηκαν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για την απόφαση του να επιτρέψει στην Τουρκία να αναλάβει τον έλεγχο των συριακών εδαφών που καταλαμβάνουν οι Κούρδοι.

Λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν πραγματικά τον Donald Trump. Δεν είναι όπως οποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος. Έχει έναν τρόπο σκέψης Out of the box. Πώς είναι δυνατόν ένας πρόεδρος που έχει τόσο δυνατές θέσεις για την άμυνα και τον πατριωτισμό να λάβει μια τέτοια απόφαση εκτός να ξέρει κάτι που δεν γνωρίζουμε;

Ο Evans αναφερόμενος στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ, υποστηρίζει:

Πιστεύω ότι ο πρόεδρος έχει σχέδιο να αναγνωρίσει την κυριαρχία και την κρατική οντότητα των Κούρδων. Πολλοί τον έχουν ονομάσει «Κύρο», μετά τον Μήδο, τον Κύριο τον Μέγα. Ο κουρδικός λαός είναι απόγονοι των αρχαίων Μήδων. Οι σοφοί που έφεραν δώρα για να τιμήσουν τη γέννηση του Ιησού ήταν επίσης Μήδες. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος έχει δώρο γι 'αυτούς.

Ο Evans αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο το ιρακινό κουρδιστάν ως μια παράλληλη απάντηση στο Ιράν ενώ σημειώνει ότι ασχέτως της εικόνας που περνά, δεν τρέφει καμία εκτίμηση στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail