Η κυβέρνηση της Συρίας απέκλεισε το διάλογο με τους Κούρδους: Δεν υπάρχει στήριιγμα για πράκτορες των ΗΠΑ

Freepen.gr - Σε συνέντευξή του την Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mikdad, δήλωσε ότι η Συρία δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία επειδή «πρόδωσαν τη χώρα τους».

"Οι ένοπλες παρατάξεις πρόδωσαν τη χώρα τους και διέπραξαν εγκλήματα εναντίον της. Δε θα δεχθούμε διάλογο με όσους έγιναν όμηροι ξένων δυνάμεων. Δεν θα υπάρξει κανένα στήριγμα για τους πράκτορες της Ουάσινγκτον στο έδαφος της Συρίας », είπε ο Μικτάντ.

Η κυβέρνηση της Συρίας και το δημοκρατικό συμβούλιο της Συρίας υπό την ηγεσία των Κούρδων διεξήγαγαν συνομιλίες στο παρελθόν. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές έχουν αφήσει συχνά αυτές τις συναντήσεις χωρίς να υπάρχουν συμφωνίες.

Ο Mikdad καταδίκασε επίσης την πρόσφατη τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, καθώς χαρακτήρισε τη λειτουργία ως μια σαφή παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας.

Μόλις προχθές πηγές του συριακού ΥΠΕΞ δήλωναν στο SANA ότι η χώρα είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τους παραπλανεμένους πολίτες της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail