«Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία πρέπει να ενωθούν ως συνομοσπονδία» ζητά ο μελλοντικός πρωθυπουργός του

Freepen.gr - Ο Albin Kurti, ο πιθανότατα νέος πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, ανακοίνωσε ότι η επανένωση της Αλβανίας μπορεί να μην συμβεί στην ΕΕ, αλλά να προχωρήσει άμεσα η ιδέα για μια συνομοσπονδία, ανέφερε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Το κίνημα αυτοδιάθεσης του Kurti κέρδισε τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές την Κυριακή. Ο Kurti είναι πιθανό να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Ζητά την ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας με τη μορφή ομοσπονδίας όπως η Γερμανία, με αποκεντρωμένα θεσμικά όργανα.

"Δεν μπορώ να πω ότι η εθνική ενοποίηση θα συμβεί στην ΕΕ. Συνεργαζόμαστε με τους Δανούς, τους Αυστριακούς και τους Ισπανούς εκεί, η ένωσή μας πρέπει να συμβεί εδώ, θα χρησιμοποιούσα την έκφραση του Arben Jaffer για το «ιστορικό ενδιαφέρον των Αλβανών για ενοποίηση»", σχολίασε ο Kurti.

Επίσης ανακοίνωσε ότι εάν γίνει πρωθυπουργός, θα σεβαστεί τα σύμβολα του Κοσσυφοπεδίου, παρά τα σχόλια που έχουν διατυπωθεί για αυτά.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι νωρίτερα ζήτησε την αναθεώρηση όλων των συμφωνιών Πρίστινας-Βελιγραδίου που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια του διαλόγου για την ομαλοποίηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail