Μόσχα σε ΗΠΑ: Απαράδεκτο να στερείτε το συριακό πετρέλαιο από τη χώρα και το λαό της

Freepen.gr - Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Άμυνας Μάρκ Τ. Εσπερ ότι μια ομάδα αμερικανικών στρατευμάτων θα παραμείνει στην ανατολική Συρία για να...προστατεύσει τις πηγές πετρελαίου, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι η δήλωση δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Σε δήλωσή του, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σημείωσε ότι ο δηλωμένος στόχος των ΗΠΑ για την προστασία των πετρελαϊκών πεδίων της Συρίας από τους μαχητές της Daesh δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

"Αυτό που κάνει τώρα η Ουάσινγκτον - η σύλληψη και η κατοχή υπό τον ένοπλό έλεγχο των πετρελαϊκών πεδίων στην Ανατολική Συρία είναι, απλά, ένας διεθνής κρατικός ρατσισμός», είπε, προσθέτοντας ότι τα αποθέματα πετρελαίου και άλλα ορυκτά της Συρίας ανήκουν αποκλειστικά στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας , όχι στους τρομοκράτες της Daesh ή στους Αμερικανούς προστάτες από τους τρομοκράτες της Daesh" σημειώνει ο Ρώσος αξιωματούχος.

"Ούτε το διεθνές δίκαιο ούτε η ίδια η αμερικανική νομοθεσία μπορούν να δικαιολογήσουν το στόχο των αμερικανικών στρατευμάτων να προστατεύουν τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Συρίας από την ίδια τη Συρία και τους ανθρώπους της", αναφέρει η δήλωση.

Επίσης επικαλείται πληροφορίες που συλλέχθηκαν μέσω των δορυφόρων παρακολούθησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τόσο πριν όσο και μετά την νίκη επί της Νταές, το πετρέλαιο της Συρίας αντλείται ενεργά και μεταφέρεται σε άλλες χώρες, ενώ φυλάσσεται από αμερικανούς στρατιώτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail