Γιατί οι μετανάστες που έρχονται παράνομα θεωρούνται πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Οι μετανάστες που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα, είναι ένας από τους πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης. Εδώ και χρόνια. Λόγω των απίστευτων χρημάτων που μπαίνουν στη χώρα για αυτούς και πέφτουν στην κατανάλωση και στις δομές. Οι κυβερνώντες δεν είχαν κανένα θέμα να τσαντιροποιήσουν την ελληνική κοινωνία προκειμένου να παρουσιάσουν νουμεράκια στα οικονομικά. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Ναι, μεν όλοι αυτοί στοιχίζουν, αλλά προφανώς στο ζύγισμα κάτι καλό βγαίνει στα έσοδα, έστω και μαύρα. Σκεφτείτε ότι μέσα σε μια δεκαετία περίπου από εδώ έχουν περάσει κάτι εκατομμύρια. Μόνο τα χρήματα που πήραν οι κατσαπλιάδες που τους διακίνησαν και τους στέγασαν συν την κατανάλωση έστω σε βασικά είδη είναι πολλά.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν έχει να κάνει με την υπογεννητικότητα και το ασφαλιστικό, αλλά με την υπογεννητικότητα και την ελάττωση της κατανάλωσης. Αυτό που λείπει από τους Ευρωπαίους λάτρεις της παράνομης μετανάστευσης και διεθνιστές είναι καταναλωτες των προϊόντων τους και όχι εργαζόμενοι για τις εισφορές. Άλλωστε η πλειοψηφία τους είτε δεν εργάζεται, είτε τα παίρνει μαύρα, είτε υποαμοίβεται. Πελάτες δεν έχουν. 

Επιχειρείται δηλαδή μια αναδιανομή των εισοδημάτων εντός των χωρών, ώστε εμείς να μην αποταμιεύουμε, γιατί πόσο θα φας, πόσο θα πιεις, ώστε να πέφτουν στην κατανάλωση περισσότερα χρήματα. Αυτοί είναι εκατομμύρια και πλημμυρίζουν την Ευρώπη. Για να φτάσουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες σε αυτά τα νούμερα πληθυσμών και σε ηλικίες που μπορούν να καταναλώσουν, χρειάζονται δεκαετίες. Ενώ με τους μετανάστες η λύση ειναι άμεση. Τα προϊόντα δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα στις τριτοκοσμικές χώρες τους αλλά και αυτό να συμβεί, δεν έχουν χρήματα να τα καταναλώσουν. 

Είναι πολύ πιο απλό να χαλαρώσουν την είσοδο τους εδώ, να τους αντικαταστήσουν, να τους πληρώνουμε εμείς με χρήματα που θα αποταμιεύαμε, για να ζουν καταναλώνοντας. Το δημογραφικό είναι θέμα οικονομικό-καταναλωτικό. Για το λόγο αυτό το κρατάνε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail