Ανάστατοι στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για τους μετανάστες που έδιωξαν στα Βρασνά: Μας αιφνιδιάσατε, δεν ενημερώνετε κανέναν

Επιστολή στο ΓΓ μεταναστευτικής πολιτικής απέστειλε ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης στον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη με θέμα την αιφνίδια μεταφορά μεταναστών που ήρθαν παράνομα στη χώρα και [όποιων τυχόν] προσφύγων στο Δήμο και συγκεκριμένα στην Αγία Άννα.

Πρόκειται για τους ανθρώπους που δεν έγιναν δεκτοί στα Βρασνά. Ωστόσο το γεγονός και μόνο ότι ο Δήμαρχος στην επιστολή του προσδιορίζει άπαντες ως "πρόσφυγες" αποδεικνύει ότι στους ΟΤΑ δεν υπάρχει επαρκής γνώση, πληροφόρηση και ενημέρωση για το θέμα. 
 
Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας:

Λίμνη, 23 Οκτωβρίου 2019
Αριθ. Πρωτ.: οικ.9901


ΠΡΟΣ:κ. Πάτροκλο Β. Γεωργιάδη,

Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής

Π. Κανελλοπούλου 4

101 77 Αθήνα
email: gg.ymepo@immegration.gov.gr

(fax: 213 1361332)

Θέμα: «Διαμαρτυρία για αιφνίδια μεταφορά προσφύγων στο Δήμο μας»

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενημερώνουν ότι στο Δήμο μας και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Αγίας Άννας θα μεταφερθούν πρόσφυγες.

Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι ο Δήμος μας καλείται να φιλοξενήσει πρόσφυγες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών.

Η διαβίωση σε έναν τόπο επιβάλλει την επικράτηση αρχών και κανόνων για την ειρηνική και ασφαλή συμβίωση όλων, ντόπιων και φιλοξενούμενων.

Η τακτική του αιφνιδιασμού της τοπικής κοινωνίας απογοητεύει, εγκυμονεί κινδύνους και δε συνάδει με πολιτισμένη διαχείριση κοινωνικών ομάδων.

Η κρυφή και αιφνιδιαστική μεταφορά προσφύγων στον τόπο μας, έχοντας υπόψη την επικρατούσα κατάσταση υποδοχής προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δημιουργεί πολλά προβλήματα και ερωτηματικά σχετικά με τον αριθμό των φιλοξενούμενων προσφύγων, τη διάρκεια παραμονή τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, την προέλευσή τους, την εκπαίδευση παιδιών, τις συνθήκες διαμονής τους, την ένταξή τους στο κοινωνικό περιβάλλον, την υγειονομική τους περίθαλψη, την ασφάλειά τους και την αρμονική και ασφαλή συνύπαρξή τους στην περιοχή διαμονής τους.

Για τα ανωτέρω, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσουμε τους πολίτες του Δήμου μας.

Επιβεβαιώνουμε ότι, σε καμία περίπτωση, η τοπική κοινωνία δεν διακατέχεται από ρατσιστικές και τοπικιστικές αντιλήψεις. Αντιθέτως, στο Δήμο μας, στην Κοινότητα Ροβιών και στην Κοινότητα Αγίας Άννας έχουν φιλοξενηθεί, κατά το παρελθόν, πρόσφυγες, με επιβραβευμένη αρμονική διαβίωση της τοπικής κοινωνίας και των φιλοξενούμενων προσφύγων.

Στην προκειμένη περίπτωση, η πλήρης αδιαφορία ενημέρωσης έχει προκαλέσει αναστάτωση την τοπική κοινωνία.

Η έλλειψη ενημέρωσης δεν ήταν μόνο προς το Δήμο μας, αλλά και προς τις τοπικές αρχές και αυτό είναι μία σοβαρή αιτία της ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής, δεδομένης της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας.

Παρακαλούμε και πάλι, να μας ενημερώσετε για την παραμονή και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, προς εξασφάλιση αρμονικής και ασφαλούς συμβίωσης των κατοίκων της περιοχής με τους φιλοξενούμενους.

O Δήμαρχος
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
Γεώργιος Tσαπουρνιώτης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail