Ο Πούτιν προσκαλεί Σκόπια κι Αλβανία στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση!

Freepen.gr - Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU) προχώρησε σε πρόσκληση συμμετοχής στην Αλβανία και τα Σκόπια, αφού οι δύο χώρες έλαβαν αρνητική απάντηση όσον αφορά τον ορισμό ημερομηνίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, αναφέρει η αλβανική albeu.com.

"Οι χώρες των οποίων οι αιτήσεις για ένταξη στην ΕΕ απορρίφθηκαν ενδέχεται να βρουν περισσότερη κατανόηση στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU)", δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλάντιμιρ Τσίζοφ, σε ομιλία του στο Ευρασιατικό Οικονομικό Φόρουμ στη Βερόνα.

Αλλά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δε δίστασε να αντιμετωπίσει αυτή την πρόσκληση-πρόκληση, την οποία απέρριψε ανοιχτά.

"Ίσως να υπάρχει κάποιο προστατευτικό τείχος γύρω από αυτή την κυβέρνηση, οπότε δεν πήραμε καν την πρόσκληση¨.

Και αυτό δεν είναι καν προς σκέψη. Δεν υπάρχει τέτοια πρόσκληση και ελπίζω ότι δε θα προκύψει", δήλωσε ο Ζάεφ, απαντώντας σε μια ερώτηση δημοσιογράφου εάν είχε φτάσει μια πρόσκληση για ένταξη στην ΕΑΕU μετά την έναρξη των συνομιλιών για ένταξη στην ΕΕ.

Άραγε ο Ράμα θα ανταποκριθεί; Μια φορά πάντως στη Μόσχα δε χάνουν το χρόνο τους έχοντας πάντα ένα ζευγάρι μάτια στα κεντρικά Βαλκάνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail