Κώστας Γρίβας: Υπάρχει ακόμη χρόνος για ισχυρή αποτροπή και να γίνει το Αιγαίο φονική παγίδα

Ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων και το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στο 98.4 εξήγησε γιατί η συντριβή του γοήτρου της υπερδύναμης των ΗΠΑ, αλλά και η μείωση στο γόητρο της Ρωσίας, από την Τουρκία σε αυτή τη φάση , χάρη στην εξαιρετική άσκηση ισορροπίας του Ερντογάν μεταξύ Τράμπ και Πούτιν, είναι το μικρότερο κακό για την περιοχή μας.

Το σημαντικότερο, προάγγελος αρνητικών και για τον Ελληνισμό, είναι ότι ο Ερντογάν με την δύναμη της ισχύος, για πρώτη φορά μεταπολεμικά αλλάζει σύνορα και εξαπολύει σχέδιο εθνοκάθαρσης στη Βόρειο Συρία, χωρίς καμία αντίδραση ουσίας από τους παίκτες ισχύος, διαμορφώνοντας πλέον το διεθνές δίκαιο με βάση την ισχύ των όπλων. Άρα κατά τον κ. Γρίβα, είτε οι παίκτες ισχύος συμφωνούν με αυτή την αλλαγή, είτε αδυνατούν να την εμποδίσουν, οπότε η Τουρκία δεν αναδεικνύεται απλά σε ισχυρό παίκτη, αλλά σε κάτι πιο σοβαρό από μια απλά περιφερειακή δύναμη, επιζητώντας την επίλυση του Ανατολικού Ζητήματος στις μέρες μας , σε εντελώς αντίστροφη κατεύθυνση.

Κατά τον κ. Γρίβα, υπάρχει ακόμη χρόνος για ισχυρή αποτροπή από την Ελλάδα , αρκεί να υπάρχει εθνοκεντρική αντίληψη και απόφαση από την πολιτική ηγεσία της χώρας, εξηγώντας ότι η σύγχρονη επιστήμη των οπλικών συστημάτων δεν απαιτεί δαπανηρές λύσεις αλλά ευελιξία με την χρήση της έξυπνης τεχνολογίας με τρόπο οικονομικά εφικτό και δημιουργία ενός πλέγματος επίγειας αποτροπής στο Αιγαίο για παράδειγμα πολύ πιο ισχυρού από τις λεγόμενες πανάκριβες «αόρατες» λύσεις σε αέρα και θάλασσα, καθιστώντας το πέλαγος αυτό μια φονική παγίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail