Πήγε να υπερασπιστεί το παιδί του και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου μουσουλμάνοι

Freepen.gr - Το International Christian Concern (ICC) ενημερώθηκε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, ένας Αιγύπτιος χριστιανός, ο Maged Fathi, απεβίωσε μετά από έναν ξυλοδαρμό τουλάχιστον έξι μουσουλμάνων. Ο Maged μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Assiut Governorate, όπου κατέληξε την επόμενη μέρα.

Ο γείτονάς του, ο οποίος ήταν μάρτυρας του συμβάντος, δήλωσε στο ICC: "Ο γιος του Maged μετέφερε νεκρά κοτόπουλα και ένας έπεσε δίπλα στο γειτονικό μουσουλμανικό σπίτι. Ο μουσουλμάνος έπληξε το αγόρι στο πρόσωπό του με το νεκρό κοτόπουλο. Ο Maged άκουσε το γιο του να φωνάζει δυνατά και βγήκε γρήγορα από το σπίτι. Προσπάθησε να υπερασπιστεί τον γιο του, αλλά ο δολοφόνος χτύπησε το Maged στο κεφάλι του με ένα ξυ΄λο και τον τραυμάτισε επίσης με ένα μαχαίρι».

Τα νέα της Al-Karma TV ανέφεραν ότι ο βασικός επιτιθέμενος, Ebrahim Abo Zaid, επέστρεψε πρόσφατα από τη Λιβύη όπου καλλιέργησε μια τζιχαντιστική ιδεολογία. Κάποιοι ντόπιοι χριστιανοί τον είχαν ακούσει να παροτρύνει άλλους μουσουλμάνους πως «πρέπει να σκοτώσουν τους χριστιανούς».

Οι άλλοι επιτιθέμενοι ήταν ο γιος του Ebrahim, ο Mohammed. Ο Khaled Abdel Twab; καθώς και ο Khalf Abdel Nazir και οι δύο γιοι του Abdel και Mohammed. Καθώς χτυπούσαν τον Maged, οι χριστιανοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο δρόμο. Η ομάδα των επιτιθέμενων προχώρησε στη συνέχεια να επιτεθεί στους χριστιανούς παρευρισκόμενους με χτυπήματα και αλυσίδες, τραυματίζοντας πέντε. Τα οχήματα που ανήκουν στους χριστιανούς επίσης καταστράφηκαν.



Ο ιερέας του χωριού ανέφερε: "Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη. (Αλλά) Δεν περίμενα αυτό, επειδή ήταν τόσο κοντά, όπως ο Maged και ο μουσουλμάνος γείτονάς του που δούλευαν στον ίδιο τομέα. Εργάζονται στο εμπόριο κοτόπουλου και ψαριών. Τώρα, ο Maged έφυγε αφήνοντας τους γιους του ορφανούς».

Ο Maged αφήνει πίσω τους τρεις γιους και δύο κόρες. Η οικογένεια ζήτησε από την αστυνομία να συλλάβει τους ενόχους. "Τώρα, ο δολοφόνος έχει συλληφθεί από την αστυνομία και η χριστιανική οικογένεια δεν παραιτήθηκε από την υπόθεση", δήλωσε ο γείτονάς τους. "Τα θρησκευτικά επεισόδια ήταν πάντα μακριά από το χωριό μας. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους εδώ».

Οι επιθέσεις κατά των Χριστιανών είναι συνηθισμένες στην Αίγυπτο, η οποία είναι επίσημα μια ισλαμική χώρα. Οι Χριστιανοί θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και, κατά συνέπεια, όταν συμβαίνουν επιθέσεις εναντίον τους, συχνά παραμένουν χωρίς ευκαιρίες προσφυγής στη δικαιοσύνη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail