Τούρκος πρώην κυβερνητικός σύμβουλος: Οι ΗΠΑ να αφαιρέσουν το ΡΚΚ από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων

Freepen.gr - Ο Τούνα Μπεκλέβιτς, πολιτικός και ακτιβιστής της Τουρκίας, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος σε κυβερνήσεις του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), δήλωσε ότι πιστεύει πως το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ο κ. Μπεκλέβιτς κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διαγράψει το PKK από τον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων στο άρθρο του για την Washington Post που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η στήριξη για τον πόλεμο της Τουρκίας ενάντια στην κουρδική πολιτική έκφραση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους διεθνείς παράγοντες ενισχύει τις προσπάθειες για πόλεμο και εμποδίζει τους πολίτες για ειρήνη, δήλωσε ο Μπεκλέβιτς καθώς κάλεσε για διαγραφή της οργάνωσης από τη λίστα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως προσθέσει το ΡΚΚ στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων το 1997 με βάση βίαιες ενέργειες εναντίον του Τούρκου στρατού και των πολιτών.

Η κατανόηση των αιτιών της σύγκρουσης μεταξύ της Τουρκίας και του PKK πέρα ​​από το στενό πλαίσιο της αντιτρομοκρατίας είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η δημοκρατία και ο τερματισμός του πολέμου, δήλωσε ο Μπεκλέβιτς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail