Ο Συριακός Στρατός σφράγισε την Ιεράπολη παρά τα τερτίπια των ΗΠΑ που παρεμποδίζουν το δρόμο για το Κομπάνι

Freepen.gr - Από χθες το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ γύρω από την Ιεράπολη καθώς οι δυνάμεις των ΗΠΑ καταλαμβάνουν με οχήματά τους την είσοδο της πόλης με το πρόσχημα ότι είχαν ακόμη να μεταφέρουν βαρέα όπλα και να διεκπεραιώσουν διαδικαστικά ζητήματα.

Υπάρχουν σημερινές αναφορές στο διαδίκτυο ότι τελικά ο Στρατός εισήλθε κανονικά στην Ιεράπολη (Manbij) δίχως όμως να επιβεβαιώνονται ενώ διατυπώνονται και σχόλια πως οι ΗΠΑ παίζουν το παιχνίδι των Τούρκων για να τους δώσουν την όποια ευκαιρία να πάρουν την πόλη.





Από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί μεταδίδονται εικόνες πολεμικής προετοιμασίας των ισλαμιστών μισθοφόρων της Τουρκίας με τη σημείωση ότι θα επιτεθούν και θα κινηθούν προς κατάληψη της Ιεράπολης.

Ωστόσο, ακόμη κι αν ο Στρατός δεν έχει εισέλθει ολοκληρωτικά στην Ιεράπολη όπως πχ έκανε στην Τάμπκα και σε άλλες περιπτώσεις μέσα στη νύχτα, η εικόνα του πολεμικού χάρτη αλλά και αναφορές ακτιβιστών συναινούν στο ότι έχει ουσιαστικά κλειδώσει την είσοδο της πόλης. Οι δυνάμεις του SAA είναι ακροβολισμένες σε όλα τα σημεία και σε θέση μάχης. Η Τουρκία δεν μπορεί να βαδίσει χωρίς να αναμετρηθεί με τον SAA.

Επίσης από χθες το βράδυ είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Συρίας και η Πολεμική Αεροπορία ενώ έχει ενεργοποιηθεί η Συριακή Αεράμυνα με εντολή να πλήξει οποιοδήποτε στόχο προσπαθήσει να χτυπήσει το συριακό στρατό.

Μεταδίδεται επίσης ότι αμερικανικά οχήματα στη γέφυρα Καρακόζ παρεμποδίζουν την πρόσβαση από την Ιεράπολη προς το Κομπάνι δίνοντας τροφή για ακόμη περισσότερα σχόλια για την στάση των ΗΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής [16:00] σήμερα στις σελίδες και τους λογαριασμούς που ενημερώνουν για τα δρώμενα δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά επίθεσης της τουρκικής αεροπορίας.

Να σημειωθεί πως μεταδίδονται βίντεο από όλες τις πόλεις της βόρειας Συρίας σήμερα το πρωί (Ιεράπολη, Καμισλί, Χάσακα, Κομπάνι) όπου η ζωή κυλά κανονικά.

Τέλος παρατηρούμε το τόξο ανάπτυξης του Στρατού που πλέον έφτασε μέχρι την Al-Ya'rubiyah" στα σύνορα με το Ιράκ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ-4.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail