Σιγοψήνεται ποινική δίωξη κατά της Βασιλικής Κατσίφα για υποκίνηση μίσους: Κινδυνεύει με φυλάκιση

Freepen.gr - Το ενδεχόμενο φυλάκισης αντιμετωπίζει η Βασιλική Κατσίφα με βάση το άρθρο 265 του νόμου 144/2013 που προβλέπει ότι: Η προαγωγή μίσους και διαμάχης λόγω φυλής, εθνικότητας, θρησκείας ή σeξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και η προετοιμασία, διάδοση ή διατήρηση, με σκοπό τη διάδοση άρθρων τέτοιου περιεχομένου που διαπράττονται με οποιοδήποτε μέσο ή μορφή, τιμωρούνται με φυλάκιση δύο έως δέκα χρόνια" αναφέρει η ιστοσελίδα sarandaweb.net.

Οι έρευνες για τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσιφά ξεκινούν μετά τις δηλώσεις της που έκανε στον τάφο του Κωνσταντίνου Κατσίφα λέγοντας:

"Ο γιος μου, ο γενναίος μου, είμαστε Έλληνες, γηγενείς, σ 'αυτή τη γη είμαστε γηγενείς Ελληνες, είμαστε Ορθόδοξοι, κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τον Χριστιανισμό μας και το έθνος μας. Είμαστε Έλληνες. Προδότες. Γιατί οι άνθρωποι σταμάτησαν να έρχονται στο Κακάβια; Γιατί είναι προδότες. Μεγαλώσαμε, αρπάξτε τη γη μας, είμαστε ιθαγενείς Έλληνες. Η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική γη, τίποτα δεν μας σταματά. Εσείς νέοι, σηκωθείτε, πιάστε τα σπαθιά και τα όπλα σας, μη φοβάστε τίποτα, μας τρομοκρατούν, δεν υπάρχει δικτατορία εδώ, δεν υπάρχουν βόμβες, αρπάξτε τα τουφέκια σας. Ζήτω η ένωση. Είμαι περήφανος για εσένα γιε μου".

Ο Κρατικός Αστυνομικός Τομέας κατά της Τρομοκρατίας παρέπεμψε στην Εισαγγελική Αρχή του Αργυροκάστρου τη Βασιλή Κατσίφα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail