Ιταλικές ποδοσφαιρικές ομάδες και σύνδεση με την Ελλάδα

Απόψε θα πάω να δω το παιχνίδι Manchester City - Atalanta και με την ευκαιρία, να κάνω μία σύντομη επισκόπηση στη σύνδεση της Ελλάδας με Ιταλικές ποδοσφαιρικές ομάδες: Αταλάντα, Βερόνα, Νάπολι, Κροτόνε.

Ανδρέας Σταλίδης
Διαχειριστής της σελίδας antibaro.gr

Αταλάντα

Ιδρύθηκε το 1907 από Ελβετούς φοιτητές στο Μπέργαμο. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από την Αταλάντη, πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας. Ήταν δρομέας και δεν ήθελε να παντρευτεί. Συμφώνησε μόνο να παντρευτεί όποιον την κερδίσει στο τρέξιμο. Όποιος έχανε, τον σκότωνε. Τα κατάφερε ο Ιππομένης, ο οποίος έριξε στην διαδρομή τρία μήλα των Εσπερίδων που είχε πάρει από την Θεά Αφροδίτη, και η Αταλάντη παρέκκλινε για να τα πάρει, όντας σίγουρη ότι θα κερδίσει και πάλι.

https://en.wikipedia.org/wiki/Atalanta_B.C.

https://el.wikipedia.org/…/%CE%91%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AC%C…

Βερόνα

Το πλήρες όνομα της ομάδας είναι Ελλάς Βερόνα. Ιδρύθηκε το 1903 από φοιτητές με το όνομα της Ελλάδας μετά από πρόταση ενός καθηγητή Κλασικών Σπουδών.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hellas_Verona_F.C.

Νάπολι

Ιδρύθηκε το 1926 στην ομώνυμη πόλη, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες την δεύτερη χιλιετία π.Χ.. Υπάρχουν αναφορές στο όνομά της ως Παρθενόπη. Τον 6ο π.Χ. αιώνα μετονομάστηκε σε Νεάπολη, πάλι από Έλληνες και ήταν ένα από τα κέντρα της Μεγάλης Ελλάδας. Ένα τμήμα των οπαδών της ομάδας δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Ιταλούς αλλά «Παρθενοπαίους». Δείτε το κάτωθι βίντεο όπου στον τελικό κυπέλλου με την Γιουβέντους το 2012 όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ιταλίας, οι οπαδοί της ομάδας γιούχαραν πολύ δυνατά και φώναζαν «είμαστε Παρθενοπαίοι»!

https://en.wikipedia.org/wiki/S.S.C._Napoli

https://www.youtube.com/watch?v=yktZMXHEX70

Κροτόνε

Ιδρύθηκε το 1910 στην Καλαβρία. Το ψευδώνυμο της ομάδας είναι «Οι Πυθαγόρειοι». Θα βρείτε πάρα πολλά βίντεο όπου εκθειάζουν την Μεγάλη Ελλάδα οι οπαδοί της ομάδας.

https://en.wikipedia.org/wiki/F.C._Crotone

https://www.youtube.com/results…

Εικόνα από την Wikipedia με τις ελληνικές αποικίες στη νότιο Ιταλία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail