Και τώρα η ώρα του νότου: Η Μόσχα απαιτεί την αποχώρηση των ΗΠΑ από το τριεθνές στο αλ Τανφ της Συρίας

Freepen.gr - Η Ρωσία, την Τετάρτη, κάλεσε τις ΗΠΑ να τερματίσουν την κατοχή της περιοχής al-Tanf στη Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και το Ιράκ.

"Η Μόσχα ζητά από την Ουάσινγκτον να τερματίσει την κατοχή της al-Tanf στη Συρία", δήλωσε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσινίν σε δήλωση Τύπου, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η επικράτεια είναι συριακή και ότι η αμερικανική παρουσία είναι παράνομη.

Το πρακτορείο Σπούτνικ ανέφερε ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι παρών παράνομα και κλείνει το δρόμο που συνδέει τη Συρία με το Ιράκ, ώστε για την ώρα ο μοναδικός δρόμος να είναι εκείνος στη δυτική όχθη του Ευφράτη στο αλ Μπουκαμάλ.



Σε σχετικό πλαίσιο, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για την 75η επέτειο της ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών ότι όλα τα σύνορα της Συρίας πρέπει να υπόκεινται στη συριακή κυριαρχία, επιβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία δεσμεύεται να σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της.

Ο Βερσινίν, σε δήλωση Τύπου προς τον ανταποκριτή του συριακού πρακτορείου SANA στη Μόσχα στην επιτροπή για τη συζήτηση του συντάγματος που θα πραγματοποιήσει σύντομα την πρώτη του συνάντηση στη Γενεύη, αναφέρει ότι ο χρόνος της συνάντησης και ο τύπος των κανόνων της εργασίας της επιτροπής καθορίστηκαν.

"Η Ρωσία θα υποστηρίξει τις αποφάσεις της επιτροπής", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail