Στιγμές αγωνίας για οικογένεια Χριστιανών στο Πακιστάν που αρνείται τις απειλές και τον εξισλαμισμό

Freepen.gr - Μια χριστιανική οικογένεια στη Λαχόρη του Πακιστάν έχει παρενοχληθεί και απειλείται από τους ισλαμιστές κληρικούς για μια επιχειρηματική διαφωνία. Σύμφωνα με τη χριστιανική οικογένεια, έχουν απειληθεί με "συνέπειες" εάν δεν ακολουθούν τις "οδηγίες" των κληρικών για να εξισλαμιστούν, αναφέρει το International Christian Concern.

Ο Chand Masih και η σύζυγός του ξεκίνησαν ένα μικρό εργοστάσιο ενδυμάτων στη Λαχόρη. Ο Masih έγινε φιλικός με τον Muhammad Aslam, πελάτη και τοπικό κληρικό, και επέτρεψε στον Aslam να επενδύσει στην επιχείρηση τον Ιανουάριο του 2019.

Σύμφωνα με τον Masih, ο Aslam στη συνέχεια αποσύρθηκε από την επιχείρηση τον Μάρτιο και άφησε μόνο τον Masih να συνεχίσει. Τον Απρίλιο, ο Aslam επέστρεψε και απαίτησε να επιστρέψει ο Masih τα κεφάλαια που είχε επενδύσει στην επιχείρηση. Εκείνη την εποχή, ο Masih δεν ήταν σε θέση να καταβάλει στην Aslam το ποσό της επένδυσης.

Ο Aslam ζήτησε τότε ο Masih να παράγει ισλαμικά ενδύματα και να προμηθεύει αυτά τα αντικείμενα στη μεγαλύτερη αγορά. Αυτά τα ισλαμικά ενδύματα περιλάμβαναν χειροποίητα φύλλα για να τυλίξουν το Κοράνι, τις ταινίες του καρπού με κορανικούς στίχους, τα ισλαμικά καλύμματα κεφαλής και τα χαλάκια για τις προσευχές. Ο Masih, φοβούμενος μια θρησκευτική παρεξήγηση εάν το ευρύτερο κοινό ανακάλυπτε ότι ένας χριστιανός παράγει ισλαμικά ενδύματα, προσφέρθηκε να καταβάλει στον Aslam το ποσό πίσω σε δόσεις μέσα σε λίγους μήνες.

Σύμφωνα με τον Masih, ο Aslam αναστατώθηκε και του ζήτησε να μεταστραφεί στο Ισλάμ αν δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει το δάνειό του. Αυτή η απαίτηση σύντομα έγινε μια θρησκευτική διαμάχη στην οποία ο Masih απάντησε: «Γεννήθηκα ως Χριστιανός και θα πεθάνω ως Χριστιανός».

Από τη διαφωνία αυτή, ο Masih αναφέρει ότι οι ισλαμιστές κληρικοί τον παρενοχλούν και την οικογένειά του ζητώντας να μετατραπούν στο Ισλάμ. Τον Αύγουστο, τρεις άνδρες έσπασαν στο σπίτι του Masih και επιτέθηκαν στη σύζυγό του. Αυτοί οι άντρες έδειραν τη σύζυγο του Masih, την έσυραν στο δρόμο και την απειλούσαν με σοβαρές «συνέπειες» αν αυτή και ο σύζυγός της δεν ακολουθήσουν τις «οδηγίες» του κληρικού.

Ζώντας με τον φόβο, ο Masih και η οικογένειά του εγκατέλειψαν την επιχείρηση του ενδύματος και κρύβονται. Αναφέρουν ότι αισθάνονται πως βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο και σπάνια μένουν στο οικογενειακό τους σπίτι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail