Τα ερείπια δεν τα γλιτώνουμε

Skitterphoto / pixabay
H μείωση μισθών δημιουργεί κίνητρα για τις επιχειρήσεις να προσλάβουν προσωπικό μας λένε οι φιλελεύθεροι. Ξεχνάνε ότι αν ο εργαζόμενος δεν μπορεί να ζήσει από το μισθό του, δεν έχει κανένα κίνητρο να ασφαλιστεί. Αντίθετα θα προτιμήσει φυσικά τη μαύρη εργασία.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ήδη παρατηρείται το φαινόμενο επιχειρήσεις που δίνουν γελοίους μισθούς, να κλαίγονται γιατί δε βρίσκουν εργαζόμενους αλλά είμαι σίγουρη ότι αν...κόψουν κι άλλο τους μισθούς θα βρουν. Αφήνω στην άκρη ότι αυτό θα διαλύσει το ασφαλιστικό και τι θα κάνει η αγορά με τα λεφτά που θα χάσει.

Λογικό! Τα αναπτυξιακά τους πρότυπα, είναι η Ελλάδα του 50 και βαλκανικές μπανανιές. Το βλέπουν τόσο στενόμυαλα που δεν καταλαβαίνουν κάτι απλό, η Ελλάδα του 50 ήταν μια χώρα μετά από κατοχή και εμφύλιο απολύτως κατεστραμμένη που μόνο προς τα πάνω μπορούσε να πάει ενώ έπαιρνε μεγάλα πακέτα οικονομικής στήριξης.

Επίσης οι βαλκανικές μπανανιές που θαυμάζουν ήταν απολύτως εξαθλιωμένες και μετά από δεκαετίες νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης δεν μπορούν να κρατήσουν τον πληθυσμό τους ενώ συναγωνίζονται με την Ελλάδα της δεκαετούς κρίσης στη φτώχεια.

Το μόνο καλό απ όλα είναι ότι τα ερείπια που θα έρθουν μπορεί να είναι η ευκαιρία μας να απαλλαγούμε από το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail