Ανεξεταστέος ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης...


Ανεξεταστέα, με απροβίβαστο βαθμό, έμεινε στις πρώτες της εξετάσεις, στο Κυπριακό, η εκλεγείσα από τον παρελθόντα Ιούλιο, ελλα-δική μας κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.


- Τον απροβίβαστο τον πήρε την ημέρα που η Κυπριακή Δημοκρατία γιόρταζε τα 59χρονά της, με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία.

- Δεν έστειλε τα ελλα-δικά μας F-16, στον εμψυχωτικό (και δηλωτικό των προθέσεών της) ρόλο, για τον οποίο τα έστελνε τα δύο προηγούμενα χρόνια η απελθούσα κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, πάνω από τις παρελαύνουσες ένοπλες δυνάμεις της κυπριακής μας Εθνικής Φρουράς και της ελλα-δικής μας ΕΛΔΥΚ, στη λεωφόρο εκείνη της Λευκωσίας, που έχει το μέτωπο στραμμένο απέναντι στον σκλαβωμένο από τον τουρκικό Αττίλα Πενταδάκτυλο, τις νότιες πλαγιές του οποίου βρομίζουν επιδεικτικά και σαδιστικά η βδελυρή σημαία των Κατακτητών και τα σοβινιστικά συνθήματα του τουρκικού επεκτατισμού.

ΠΟΛΛΟΙ στην Κύπρο μέλη του εν Ελλάδι κυβερνώντος κόμματος και φίλοι και οπαδοί του, εναποθέτοντες τις ελπίδες τους στη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανέμεναν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αποδεικνυόταν αποφασιστικότερος από τον κ. Τσίπρα. Και ότι θ’ αξιοποιούσε τους συμβολισμούς της 1ης Οκτωβρίου 2019 για να το επιδείξει.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ προς τα παρελαύνοντα τμήματα και τον κυπριακό λαό, αλλά, προπάντων, προς τους Τούρκους Κατακτητές και τη διεθνή κοινότητα.

ΑΝΕΜΕΝΑΝ ότι θα έστελνε όχι μόνο δύο F-16 αλλά μια ολόκληρη Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας να μετασταθμεύσει στην εορτάζουσα Κύπρο, μαζί και τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού στα λιμάνια της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Πάφου.

ΑΝΕΜΕΝΑΝ ότι είτε θα ερχόταν ο ίδιος αυτοπροσώπως να σταθεί δίπλα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην εξέδρα της παρέλασης, ή θα έστελνε τον Πρόεδρο της Ελλάδος Προκόπη Παυλόπουλο και τμήμα Ευζώνων της προεδρικής φρουράς να λάβει μέρος στην παρέλαση για πρώτη φορά στην ιστορία.

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ θα έδειχνε με επάρκεια την ελληνική (ελλαδική και κυπριακή) αποφασιστικότητα απέναντι στις εμπράκτως εντεινόμενες από την Άγκυρα, στην ξηρά, ιδίως στη θάλασσα και στον αέρα, πολεμικές απειλές νεο-οθωμανικής επιδρομικής επέκτασης σε βάρος της Κύπρου, σε βάρος του Αιγαίου, σε βάρος του ισχύοντος Διεθνούς Δικαίου.

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ θα αποτελούσε εμπράγματη υλοποίηση εκείνης της εμπνευσμένης από το ηροδότειον «όμαιμον, ομόγλωσσον, ομότροπον και ομόθρησκον» ομιλίας την οποία εκφώνησε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν πραγματοποίησε στην Κύπρο το πρώτο ταξίδι του ως Πρωθυπουργός στις 29 και 30 παρελθόντος Ιουλίου.

ΘΑ ΗΤΑΝ συνάμα και μία αρκούντως δηλωτική απάντηση προς όλα όσα άκουσε και συζήτησε στη Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης έξι μέρες νωρίτερα, 25η Σεπτεμβρίου 2019, με τον πρόεδρο των Τούρκων Κατακτητών κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την όλο και δαρειοδέστερη μέθη και έπαρσή του, η οποία απαιτεί επιδρομικά, όλο και πλείονα, «γην τε και ύδωρ» στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ αποφασιστικότητα Αθηνών και Λευκωσίας θα ήταν προφανώς ικανότερη να πείσει και να προσελκύσει υλικότερες συμμαχίες από φίλες χώρες της περιοχής, ήδη μετέχουσες στις Τριμερείς Συνεργασίες, με την Αίγυπτο αφ’ ενός, τον Ισραήλ αφ’ ετέρου, τις οποίες εγκαινίασε όταν είχε πάλι την πρωθυπουργία στην Ελλάδα το κόμμα του κ. Μητσοτάκη, με πρωθυπουργό τότε τον Αντώνη Σαμαρά και τις επεξέτεινε η κυβέρνηση Τσίπρα.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΗ να πείσει και τις ενδιαφερόμενες για την περιοχή μεγαλύτερες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και ιδίως τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της οποίας ο Ελληνισμός διαθέτει δύο ψήφους: Του κ. Μητσοτάκη και του κ. Αναστασιάδη.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ εδραιωνόμενης Ερντογανοκρατίας στην Τουρκία, θα έπρεπε ήδη άπαντες στην Αθήνα και στη Λευκωσία να είναι βέβαιοι ότι ο κ. Ερντογάν πράγματι εννοεί πεντακάθαρα όσα λέγει, όσα σχεδίασε και όσα από χρόνια μεθοδικά υλοποιεί εμπράκτως, προωθώντας με περισσή έπαρση και αυτοπροβολή εντός και εκτός Τουρκίας, τα Νεο-Οθωμανικά οράματά του, στην περιοχή και στον κόσμο.

ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΑΝ να γνωρίζουν, στην Αθήνα και στη Λευκωσία ότι ο Νεο-Οθωμανισμός προϋποθέτει, ως εκ των ων ουκ άνευ αναγκαιότατη, την ύπαρξη Νεο-Ραγιάδων. Και πυργούται έτι περαιτέρω, αυξάνοντας τη βουλιμία του, διαπιστώνοντας πόσους πρόθυμους εντοπίζει ότι ραγιαδίζουν σε Αθήνα και Λευκωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail