Πρέπει να διαλέξουμε: Ή 300αρια και σύνορα στη Μύκονο ή υπερσύγχρονες φρεγάτες και όπλα

"Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή της λεγόμενης 13ης σύνταξης συνολικού κόστους που αντιστοιχεί στο "Δώρο Πάσχα", στο μισό μιας μηνιαίας σύνταξης, 800 εκατ. € συνολικό κόστος" ανακοίνωσε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις αρχές Μαΐου.

Του Στρατή Μαζίδη

800 εκ. ευρώ, όσο δηλαδή στοιχίζει μια φρεγάτα Belharra σαν αυτές που συζητάμε, υπερσύγχρονη και με στρατηγικά όπλα. Προσθέστε τώρα το περυσινό...δώρο Χριστουγέννων, τα κοινωνικά μερίσματα της κυβέρνησης Τσίπρα τα οποία είχαν ξεκινήσει επί Αντώνη Σαμαρά και θα αθροίσετε ένα σεβαστό ποσό που ξεπερνά τα δύο δις και πάει προς τα τρία.

Αν μάλιστα σε αυτά αθροίσουμε τα 2 δις ευρώ από την αύξηση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου επί ΣΥΡΙΖΑ και όσα μας στοιχίζουν οι λαθραίως νεοεισερχόμενοι, τότε ξεπερνάμε σε κουμπαρά τα 8 δις με τα έως σήμερα.

Άρα λοιπόν χρήματα υπάρχουν όχι απλά για άμυνα, αλλά για τρομακτική πολεμική μηχανή με φοβερές δυνατότητες αν συνυπολογίσουμε ότι δεν προεξοφλείς τις αγορές του. 

Το ότι ακριβώς τα χρήματα δεν κατευθύνονται στο να διασφαλίσουν ότι τα σύνορα της χώρας δε θα φτάσουν μέχρι πχ τη Μύκονο, αλλά μάλλον για τους αντίθετους σκοπούς, θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Για την ώρα ας πάρουμε παράδειγμα από την Αίγυπτο με τα επίσης σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Δεν της κουνιέται κανείς.

300αρια και σύνορα στη Μύκονο ή επιβίωση; Πρέπει να διαλέξουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail