Ρωσικό πολεμικό πλοίο-φάντασμα από το 2020 στον Εύξεινο ΠόντοAlexandr Demyanchuk/TASS
Freepen.gr - Τα ναυπηγεία Sredne-Nevsky της Αγίας Πετρούπολης στη βορειοδυτική Ρωσία (μέρος της United Shipbuilding Corporation) σχεδιάζουν να ρίξουν στο νερό το πρώτο πλοίο της χώρας με τεχνολογία πλοήγησης χωρίς πλήρωμα το 2020, δήλωσε ο CEO της Shipyard, Βλαντιμίρ Σερεντόκο, αναφέρει το TASS.

Το πρωτοποριακό σκάφος Pioneer-M θα επιχειρεί όλο το χρόνο στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Θα κάνουμε το κύτος, ενώ η κατασκευή θα ολοκληρωθεί στη Σεβαστούπολη. Τώρα δουλεύουμε για να εγκρίνουμε τελικά το έργο. Πιστεύω ότι θα το επιτύχουμε το επόμενο φθινόπωρο και στη συνέχεια θα διεξάγουμε δοκιμές το επόμενο έτος. Θα προβούμε εν μέρει σε δοκιμές εδώ, στη συνέχεια θα το καθελκύσουμε και θα κάνουμε ελέγχους. Μετά θα το μεταφέρουμε [στη Σεβαστούπολη] για την ολοκλήρωση της κατασκευής του ", δήλωσε.

Το σκάφος Pioneer-M crewless σχεδιάστηκε από επιστήμονες του κρατικού πανεπιστημίου της Σεβαστούπολης, στο τμήμα καινοτόμων ναυπηγήσεων και τεχνολογίας που δημιουργήθηκε από το Corall Central Design Bureau.

Η κατασκευή του σκάφους θα πραγματοποιηθεί σε τρία ναυπηγεία της United Shipbuilding Corporation. Η ναυπήγηση του κύτους θα γίνει στο Sredne-Nevsky. Η υπερκατασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Sudokompozit στην Κριμαία και η ολοκλήρωση της ναυπήγησης στο Ναυπηγείο Sevmorzavod.

Το πλοίο θα έχει μήκος 25,7 μέτρα και πλάτος 9 μέτρα. Θα είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα 10 κόμβων και θα έχει εκτόπισμα 82 τόνων.

Το έργο υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Επιστημών και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της United Shipbuilding Corporation και του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών ενώ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος στόχου "Έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξη του επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού της Ρωσίας το 2014-2020". Η United Shipbuilding Corporation ενεργεί ως βιομηχανικός εταίρος του σχεδίου. Οι επενδύσεις στο έργο ανέρχονται σε 300 εκατομμύρια ρούβλια (4,7 εκατομμύρια δολάρια).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail