Το 1940 δεν πολεμήσαμε εναντίον των δυνάμεων του σκότους γενικά κι αόριστα

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το 1940 δεν πολεμήσαμε εναντίον των δυνάμεων του σκότους γενικά και αορίστως. Πολεμήσαμε ενάντια στους φασίστες Ιταλούς και στους Ναζί Γερμανούς. Ξεκάθαρα πράγματα.

Αλλιώς ας πάμε να δούμε τον πόλεμο των άστρων για μια ακόμη φορά για να δούμε μάχες ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Αλλά το παραμύθι ως εκεί...

Ὀι Έλληνες πολέμησαν ως ήρωες ενάντια στον άξονα και έδωσαν καίρια πλήγματα στον εχθρό ώστε να είναι η έκβαση του Β Π.Π. αυτή που γνωρίζουμε. Αντιστάθηκαν και πολέμησαν την τριπλή κατοχή (Γερμανών, Ιταλών και Βούλγαρων) με χιλιάδες νεκρούς, υπέφεραν από την πείνα της κατοχής και χάθηκαν άδικα χιλιάδες ζωές από αυτή.

Οι Γερμανοί σε αντίποινα έκαψαν 1170 χωριά σε όλη την χώρα και εκτέλεσαν χιλιάδες Έλληνες... Ο εχθρός έχει πάντα όνομα και καλό είναι να μην το ξεχνάμε ποτέ.

Η ιστορία μας διδάσκει και όσο σκληρή και να είναι, αυτή είναι και πρέπει να την γνωρίζουμε. Τιμή και δόξα σε όσους έχασαν την ζωή τους πολεμώντας υπέρ Βωμών και Εστιών!

Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail