Και τώρα πείτε όλοι μαζί "Βόρεια Μακεδονία"

Δε γνωρίζω αν η φωτογραφία είναι προϊόν επεξεργασίας ή όχι, μιας και τα χέρια θυμίζουν λίγο Αστυνόμο Σαΐνη, η πραγματικότητα όμως δεν είναι. Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών, πέτυχε όμως να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της λέγοντας δεν έχει σημασία να λέμε για το όνομα αφού εδώ αναγνωρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα γλώσσα και εθνικότητα.

Του Στρατή Μαζίδη

Κάποιοι λίγοι υποδεικνύαμε φυσικά πως η αξιωματική τότε αντιπολίτευση απέφευγε να απαντήσει για το όνομα αφού πρώτα η ίδια ξεκίνησε επί Καραμανλή να συζητά τη σύνθετη ονομασία. Ωστόσο το προεκλογικό αυτό τρικ της βγήκε.

Ούσα στη γραμμή του "σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει" ενός άλλου Μητσοτάκη, στο Μοσχάτο πίστεψαν ότι ο εξαθλιωμένος ελληνικός λαός θα αδιαφορήσει για τα συλαλλητήρια. Εντούτοις σαν αντελήφθη πως κάτι τέτοιο θα διαψευδόταν εν τοις πράγμασι, ξαφνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το ελεύθερο σε βουλευτές και πολιτευτές να δώσουν το "παρών" παίζοντάς το μακεδονομάχοι.

Και να η Μακεδονία μας. Και να ο Παύλος Μελάς. Και να ο Μεγαλέξανδρος και όλα αυτά τα ωραία, τα πατριωτικά όπως το περίφημο "αν σώσουμε τη Μακεδονία, τότε αυτή θα μας σώσει". Έλα όμως που την πνίξαμε και τώρα πάμε παρέα στον πάτο.

Από τις 8 Ιουλίου 2019 και ώρα 0:00 η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών έγινε ξαφνικά καλή ενώ μάθαμε πως αν τηρηθεί αυστηρά θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο.

Ωστόσο οι Σκοπιανοί, οι κάτοικοι της χώρας μεταξύ Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας και Σερβίας δεν τηρούν ούτε αυτήν τη Συμφωνία χρησιμοποιώντας ονόματα και σύμβολα όπως πρώτα. Με άλλα λόγια μας κοροϊδεύουν όπως κορόιδευαν κάποιοι πριν τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές όταν μας λένε ότι ως υπουργοί θα τους αποκαλούν "βορειομακεδόνες" και ως ιδιώτες "σκοπιανούς". Τελικά εξαρτάται από ποια...σκοπιά το βλέπεις. Η ψυχρή και ξερή είναι η καλύτερη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail