Αποκαλύφθηκε ο απώτερος στόχος του Ερντογάν για τη βορειο-ανατολική Συρία: Παίζει Μονόπολη με αληθινούς ανθρώπους

ΑFΡ
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι μέχρι 3 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους για να ζήσουν σε μια "ασφαλή ζώνη" στο βορρά, ανέφερε το BBC.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η ζώνη - η οποία έχει ήδη συσταθεί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ - πρέπει να επεκταθεί για να επιτευχθεί ο στόχος.

Οι μαχητές των Κούρδων που υποστηρίχθηκαν από την Αμερική αποχώρησαν νωρίτερα από μια λωρίδα της συριακής επικράτειας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Τα σχόλια του Ερντογάν ήρθαν μετά από συνομιλίες στην Άγκυρα με τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Χασάν Ρουχάνι.

Οι Κούρδοι δεν έχουν ακόμη απαντήσει στο σχέδιο του Ερντογάν, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιταχθούν αφού ο απώτερος στόχος του Τούρκου προέδρου είναι να αλλάξει τις πληθυσμιακές ισορροπίες σε βάρος των πρώτων στις συριακές περιοχές που πλειοψηφούν. Έβγαλε λοιπόν τους Σύριους από τη χώρα τους και τώρα τους μετακομίζει. Γενικώς ο Ερντογάν παίζει μονόπολη με ανθρώπινες ψυχές αφού:

α. είτε υποδαυλίζει πολέμους για να εκτοπίζει πληθυσμούς και να τους επανατοποθετεί
β. ξεκινά αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις το 2015 στη νοτιο-ανατολική Τουρκία για να σπάσει την κουρδική κυριαρχία εξαφανίζοντας πόλεις από το χάρτη και διασκορπίζοντας τους ντόπιους πληθυσμούς
γ. συγκεντρώνει αμέτρητους μετανάστες στα παράλια της Ιωνίας και τους εξαπολύει κατά το δοκούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail