Γεωμετρία και φυσική στην πράξη από AQUA BLUE και ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π στη Ραφήνα την ώρα της γεωμετρίας στο Γενικό Λύκειο

Freepen.gr - Μια πολύ όμορφη ανάρτηση έκανε το αξιόλογο The Sea Nation στη σελίδα του στο facebook παραλληλίζοντας τη θεωρία και την εφαρμογή των πρακτικών επιστημών. To "Aqua Blue" μανουβράρει στο λιμάνι της Ραφήνας. Ευθυγραμμίζει την πλώρη του απέναντι από τον λιμενοβραχίονα, δίνει πλωριό κάβο, έρχεται παράλληλα με τις προβλήτες και αρχίζει να γυρίζει σιγά-σιγά.

Το πλοίο αυτό είναι μεγάλο για τα λιμάνια της γραμμής από Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Στους περισσότερους είναι γνωστό από τα παλιά χρόνια ως ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ όταν ταξίδευε από Πειραιά για Κρήτη. Έχει μήκος 137 μέτρα. Το "The Sea Nation" επισημαίνει πως πρόκειται για βαπόρι πολύ "χτισμένο" του οποίου οι μηχανές του δεν του δίνουν την ευελιξία που θα το βοηθούσαν να εκτελέσει γρήγορα τις μανούβρες.

Παρόλα αυτά τα κατάφερε μια χαρά στα λιμάνια αυτά με τους καιρούς να λυσσομανούν όλο τον Αύγουστο. Ειδικά η Ραφήνα για πολλούς δε θεωρείται καν λιμάνι όταν πιάνουν οι βοριάδες. Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο ήταν τόση η έντασή τους ώστε για δύο ημέρες τα πλοία άδειασαν και έφυγαν πηγαίνοντας τη μια μέρα προς Μαραθώνα και την άλλη στον κόλπο του Μαρμαρίου.

Οι μανούβρες του AQUA BLUE είναι άξιες θαυμασμού κι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους το καπετανεύουν και στο πανάξιο πλήρωμά του.

Στο λιμάνι της Ραφήνας φθάνει γύρω στις έντεκα και μισή κάθε πρωΐ.
Μία ώρα αργότερα φθάνει το "Θεολόγος Π".

Από τα παράθυρα κάποιων τάξεων του Γενικού Λυκείου Ραφήνας οι αφίξεις των δύο πλοίων φαίνονται εντυπωσιακές.

Την τέταρτη και την πέμπτη διδακτική ώρα.

Τα πλοία "γεμίζουν" ξαφνικά τις σχολικές αίθουσες.

Στην τάξη διδάσκεται το μάθημα της Γεωμετρίας.

Και την ίδια στιγμή οι καπετάνιοι των πλοίων εκτελούν κινήσεις με γεωμετρική ακρίβεια για να δέσουν αυτά τα μεγάλα πλοία σε αυτό το απροστάτευτο λιμάνι.

Γεωμετρία, φυσική στην πράξη.

Και για να πάμε ένα βήμα παρακάτω την όμορφη διήγηση του "Τhe Sea Nation" πόσο πιο όμορφα και ενδιαφέροντα θα ήταν τα μαθήματα αν ξέφευγαν από τα κλισέ τους και περνούσαν στις πρακτικές εφαρμογές της ζωής; Αν μας δίδασκαν τις πρακτικές επιστήμες μέσα από την καθημερινή πράξη;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail