Η Royal Dutch Shell δε ναυλώνει πετρελαιοφόρα με βρετανική σημαία για να περάσουν το Ορμούζ

Freepen.gr -  Η Royal Dutch Shell δε ναυλώνει πετρελαιοφόρα με βρετανική σημαία στον Περσικό Κόλπο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σημειώνοντας ότι αυτό συμβάνει λόγω των τελευταίων εντάσεων.

"Υπάρχουν σκάφη υπό τη διαχείριση της Shell στο Στενό του Hormuz και αυτό πιθανότατα θα συνεχίσει να συμβαίνει. Επί του παρόντος, όμως, δεν υπάρχουν πλοία με σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε ο Chief Executive , Ben van Beurden σε δημοσιογράφους.

Εάν ωστόσο η αγγλο-ολλανδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου χρησιμοποιήσει βρετανικό σκάφος στο μέλλον, αυτό θα συνοδεύεται από το βασιλικό ναυτικό ως προφύλαξη, πρόσθεσε ο van Beurden, σύμφωνα με το Reuters.

Η ανταγωνίστρια της Shell, BP, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είχε περάσει κανένα από τα δικά της δεξαμενόπλοια μέσα από το Στενό του Hormuz, κατά μήκος του οποίου περνάει περίπου το ένα πέμπτο του πετρελαίου του κόσμου.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail