Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα βλήματα κρουζ των F-35 στο δικό της TF-X και σε UAV

Freepen.gr - Οι πύραυλοι αέρος - εδάφους που αναπτύχθηκαν για το μαχητικό αεροσκάφος F-35 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας, το TF-X που τελεί υπό ανάπτυξη αλλά και σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της χώρας, Mustafa Varank στις 3 Αυγούστου στο 22ο Εθνικό Φεστιβάλ Παρατήρησης του Ουρανού στην Αττάλεια..

Δύο χώρες ανέπτυξαν τον πύραυλο κρουζ SOM-J, δήλωσε ο Varank και συμπλήρωσε:

"Αν οι χώρες του προγράμματος F-35 θέλουν να αγοράσουν αυτό το είδος πυραύλων κρουζ, μπορούμε να πουλήσουμε εύκολα αυτά τα βλήματα, ακόμη και αν είμαστε εκτός του προγράμματος".

Ο τοπικός πυραύλος κρουζ SOM-J της Τουρκίας μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε UAV της Akıncı που παράγεται από την τουρκική εταιρεία Baykar, δήλωσε ο Varank, προσθέτοντας ότι η κορυφή του έργου UAV θα ήταν η παραγωγή μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών.

"Αυτό είναι το μέλλον των UAVs. Πιστεύω ότι το Akıncı θα έχει τεράστιο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην αμυντική μας βιομηχανία", δήλωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail