Capital Controls: 50 μήνες ΝΤΡΟΠΗΣ – 4 χρόνια ΦΑΣΙΣΜΟΥ


Δυστυχώς έμελλε να δικαιωθώ και σε αυτό. Ενα μήνα πριν την 28η Ιουνίου 2015, είχα προβλέψει με άρθρο μου και συνεντεύξεις μου την επιβολή Capital Controls και δέχτηκα επιθέσεις ότι... "αποσταθεροποιώ την οικονομία"! Μπούρδες. Το σύστημα Τσίπρα-Σημίτη δεν ήθελε να "ξυπνήσουν" όσοι είχαν καταθέσεις παρά μόνο οι "δικοί" τους.

Γιώργος Αδαλής
 
Και οι δικοί τους όχι μόνο είχαν "οχυρωθεί" ταμειακά, πριν την επιβολή Capital Controls, αλλά και τρεις μέρες μετά την αποφράδα Δευτέρα, με νόμο φρόντισαν όσους είχαν αγνοήσει τα … σήματά τους, να τους δώσουν¨το περιθώριο ακόμη και να κινήσουν με τον «αρχαίο» τρόπο των Nostro-Vostro τραπεζικών λογαριασμών, όσα κεφάλαια ήθελαν.

Δικαιώθηκα πλήρως όταν έλεγα ότι τα Capital Controls θα διαρκέσουν όσο χρειαστεί για να μηδενιστεί το «λίπος» των Ελλήνων και να περάσουν οι τράπεζες σε ξένα χέρια. Κι έλεγα από την αρχή ότι θα ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ 3 ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ.

Τόσο ο Τσίπρας όσο και οι υπουργοί του συμπεριλαμβανομένου του Βαρουφάκη, μιλούσαν αρχικά για μερικές εβδομάδες ή μήνες αν θυμάστε.

Προσωπικά δεν σταμάτησα ΠΟΤΕ να λέω ότι όλο αυτό θα διαρκέσει μια τριετία ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Προκειμένου να καθησυχάσουν τον κόσμο, Τσίπρας, Σταθάκης, Τσακαλώτος, έσπευδαν συνεχώς σε δηλώσεις ότι αίρονται τα capital Controls. Η ζημιά από αυτές τις ψευδείς δηλώσεις ήταν τεράστια. Και μήτε ένας δικαστικός λειτουργός δεν συγκινήθηκε για να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Στο Youtube, υπάρχει ακόμα μια συνέντευξή μου στο Εγνατία, όπου πριν 18 μήνες, αναφέρω επι λέξη, ότι τα Capital Controls θα καταργηθούν πλήρως σε … 18 μήνες.

Προφανώς γιατί πέρυσι τον Μάρτιο, γνώριζα τι θα συμβεί φέτος τον Σεπτέμβριο και θα ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να μην υπάρχουν κεφαλαιακοί περιορισμοί, τόσο σε εγχώριες συναλλαγές αλλά κυρίως σε συναλλαγές της χώρας με το Εξωτερικό.

Και δικαίως θα διερωτάστε, τι διάολο είχες αναλύσει πάλι και γνώριζες; Τι ήταν αυτό που θα γινόταν η αιτία για την πλήρη άρση των Capital Controls;
Θα σας πω λοιπόν

Ηταν το Brexit!

Που αν το κοιτάξεις από μόνο του δεν λέει και πολλά σε μια τέτοια ανάλυση! Αν το κοιτάξεις όμως ως προεπισκόπηση των Ενεργειακών μας ζητημάτων, σε Ελλάδα και Κύπρο, τότε το Brexit, και τα Ελληνικά ή Ελληνογενή κεφάλαια στην Γηραιά Αλβιόνα, έπρεπε να είναι ελεύθερα από περιορισμούς πριν την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail