«Το Ιράν θα στοχεύσει τις βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή αν προκληθεί πόλεμος"

Αtta Κenare/ΑFΡ
Freepen.gr - Το Ιράν θα στοχεύει τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε ολόκληρη την περιοχή σε περίπτωση πολέμου, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου του Ιράν, Αλί Λαριτζάνι την Τρίτη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το Ισραήλ και άλλες χώρες της περιοχής μπορούν να ενθαρρύνουν τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε πόλεμο με το Ιράν, αλλά γνωρίζουν ότι η μικρότερη εχθρική δράση θα αντιμετωπιστεί με μια ισχυρή αντίδραση, δήλωσε ο Λαριτζάνι.

"Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή θα έχουν πρόβλημα ... αν έχουν λίγη λογική, δεν θα στραφούν εναντίον του Ιράν", συνέχισε.

Οι ΗΠΑ "ξέρουν" ότι θα υποστούν ζημιά σε μια περιορισμένη ή απεριόριστη σύγκρουση με το Ιράν, δήλωσε ο Λαριτζάνι, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει στρατιωτικός πόλεμος.

Επίσης επέκρινε τον Ειδικό Εκπρόσωπο των ΗΠΑ για το Ιράν, Brian Hook, αναφερόμενο σε αυτόν ως τον υπάλληλο πίσω από τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν και "ένα παράξενο πλάσμα".

Οι ΗΠΑ μπόρεσαν να μειώσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν "σε ένα βαθμό", παραδέχθηκε ο Λαριτζάνι, αλλά ήταν «ανεπιτυχής» στη μείωση τους στο μηδέν.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif, ο Λαριτζάνι δήλωσε: «Ο Zarif τιμωρήθηκε λόγω του ρόλου του στο να εκθέσει το λανθασμένο δρόμο που έλαβε η Αμερική».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail