Αποστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων στην πόλη των Σκοπίων: Αφιέρωση εξαιρετική στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη…

Πριν από ένα χρόνο στο ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης των Πρεσπών, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ αυτής Νίκος Κοτζιάς, υπέγραψαν με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ την κατάπτυστη, προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, όπου παραχωρείται το όνομα, η εθνότητα και η γλώσσα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Δυστυχώς όμως, ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται, ότι ισχυριζόταν και προεκλογικά! Πως η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι μη αναστρέψιμη και ότι η ελληνική πλευρά θα φροντίσει για την πιστή τήρησή της και την άμβλυνση των συνεπειών της.

Αλίμονο σε αυτούς τους Έλληνες ψηφοφόρους, που έδωσαν την αυτοδυναμία στη ΝΔ, πιστεύοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ακυρώσει την εμετική Συμφωνία των Πρεσπών, μόλις γίνει Πρωθυπουργός.

Μη ακούγοντας και όλους εκείνους τους επιστήμονες που ομιλούν για τη δυνατότητα της πλήρους ακύρωσης αυτής της προδοτικής Συμφωνίας για τα ελληνικά συμφέροντα! Αποφεύγοντας να τους συναντήσει, προκειμένου να του διατυπώσουν τους ισχυρισμούς τους.

Όπως, οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις, που έχουν επιτελέσει σπουδαίο έργο, διαφωτίζοντας τον ελληνικό λαό γι΄ αυτήν την προδοτική Συμφωνία, την οποία “σέβεται” και ο σημερινός Πρωθυπουργός.

Έτσι, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, πάνω από έναν χρόνο μετά την υπογραφή της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, αντιπροσωπία των “Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου” και της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων” επισκέφτηκαν την πόλη των Σκοπίων για να δουν επιτόπου εάν άλλαξε κάτι. Στην αποστολή συμμετείχαν, εκ μέρους των ομογενών Μακεδόνων, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνα Γκατζούλη, ο κ. Βασίλειος Γκατζούλης, και ο εκπρόσωπος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά κ. Μιχάλης Κοντογεωργίου, και εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, ο Αντιπρόεδρος Κ.Μ. κ. Γεώργιος Δόντσιος και ο Ταμίας κ. Ιωάννης Σιβένας.


Διαπιστώθηκε ότι,  δεν έχει μετακινηθεί κανένα άγαλμα της εποχής Γκρουέφσκι, δεν έχει τοποθετηθεί καμία διευκρινιστική επιγραφή σε αυτά, έχουν ολοκληρωθεί τα αρχαιοελληνικού στυλ δημόσια  κτήρια που είχε ξεκινήσει ο Γκρουέφσκι, συνεχίζονται οι εργασίες σε άλλα κτήρια και έχουν γίνει ελάχιστες αλλαγές ονομασίας. Με λίγα λόγια ο “Αλυτρωτικός Μακεδονισμός” του Γκρουέφσκι παραμένει ολοζώντανος και επί εποχής Ζάεφ, ενισχυμένος μάλιστα με την υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα. Η κυβέρνηση Τσίπρα, όχι μόνον υπέγραψε μία προδοτική συμφωνία, αλλά κόμμα  και φερέφωνα δημοσιογράφοι του εξαπατούν τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι δήθεν η συμφωνία εφαρμόζεται από τους Σκοπιανούς.

Ενδεικτικά μόνον αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις:
Άλλαξαν την  πινακίδα εισόδου στην χώρα τους σε “North Macedonia” για να μας κλείσουν τα μάτια, αλλά όλοι οι τελωνιακοί και οι αστυνομικοί έχουν το εθνόσημο να γράφει  ευκρινέστατα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” (Το 1991, μετά το δημοψήφισμά τους, είχαν αλλάξει άμεσα  τα Γιουγκοσλαβικά σύμβολα από τις στολές τους).
Συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τα σχέδια αρχαιοποίησης του κυβερνητικού κτηρίου και μόνον στην βάση μίας απομίμησης τεράστιου αρχαιοελληνικού κίονα έγραψαν με μεγάλα γράμματα GOVERNMENT και με μικρά NORTH MACEDONIA.

Αφαίρεσαν από την είσοδο του ιδίου κτηρίου μαρμάρινη πλάκα που έγραφε στα Ελληνικά «ΜΑΚΕΔΟΝΙ ΑΡΧΩΝ» αλλά την τοποθέτησαν στο κεντρικότερο σημείο του αρχαιολογικού Μουσείου τους. (Στο ίδιο μουσείο υπάρχει αναφορά και σε αρχαιολογικά ευρήματα εντός Ελλάδος, από την Σίνδο και το Αρχοντικό Γιαννιτσών, όπου μάλιστα αναφέρεται και το όνομα του αρχαιολόγου κ. Χρυσοστόμου που διενήργησε τις ανασκαφές στο αρχοντικό, σε μία εμφανή προσπάθεια να στηρίξουν τον επεκτατικό αρχαιομακεδονισμό τους).

Ψηλά στην αρχαιοελληνικού στυλ  πρόσοψη του αρχαιολογικού μουσείου τους εξακολουθεί να υπάρχει, με τεράστια χρυσά γράμματα, η επιγραφή “Αρχαιολογικό Μουσείο Μακεδονίας” και μόνον στην βάση μίας απομίμησης αρχαιοελληνικού κίονα υπάρχει η επιγραφή “Αρχαιολογικό Μουσείο Βόρειας Μακεδονίας”!

Στα βιβλιοπωλεία τους συνεχίζουν να πουλάν όλα τα βιβλία και τους χάρτες αλυτρωτικού χαρακτήρα χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση ή διάθεση αλλαγής, όπως λένε οι ίδιοι οι βιβλιοπώλες.


Εξακολουθούν να υπάρχουν και να δεσπόζουν εντυπωσιακά απέναντι από το κοινοβούλιό τους τα τεράστια μνημεία ίδρυσης του ΒΜΡΟ και της συνέλευσης του ΑΣΝΟΜ η διακήρυξη της οποίας αφαιρέθηκε από το προοίμιο του συντάγματος τους ως το κατ’ εξοχήν αλυτρωτικό κείμενο αλλά το μνημείο τον συντηρεί στις νέες γενιές.

Περιεργαζόμενοι το “Μνημείο του παιδομαζώματος”, που έγινε στην Ελλάδα από τον λεγόμενο  “Δημοκρατικό στρατό” κατά το τέλος του Ελληνικού εμφύλιου πολέμου, είδαμε καθισμένο στο παγκάκι απέναντι, ακριβώς από το μνημείο, έναν ασπρομάλλη ηλικιωμένο να μας  παρατηρεί σιωπηλά. ‘Όταν ο κ.   Κοντογεωργίου κουρασμένος κάθισε δίπλα του τον άκουσε, έκπληκτος, να του λέει με σπασμένα Ελληνικά:
«Και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Είμαι Έλληνας από την Φλώρινα που εγκλωβίστηκα εδώ»..
Και μετά από μία σύντομη συζήτηση να αποχωρεί αγκαλιάζοντάς τον. Συγκινημένος ο κ. Κοντογεωργίου μας διηγήθηκε την συζήτηση που είχε μαζί του και αναλογιστήκαμε όλους τους άλλους που νιώθουν σαν τον συνομιλητή του, αλλά και τους γηγενείς Ελληνικής καταγωγής που υπήρχαν ανέκαθεν και εξακολουθούν να υπάρχουν  εντός των γεωγραφικών ορίων της γείτονας χώρας, και δεν μπορούν να εκφραστούν, και τους οποίους δυστυχώς έχουν “ξεχάσει” οι πολιτικοί μας και το επίσημο Ελληνικό κράτος.

Δυστυχώς ο  περιορισμένος χώρος ενός δελτίου τύπου δεν μας επιτρέπει να αναφέρουμε το σύνολο όσων είδαμε και βιώσαμε κατά την παραμονή μας στην πόλη των Σκοπίων…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail