Τουλάχιστον 36 μαχητικά θα μεταφέρει το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας

Freepen.gr - Ο δεύτερος αερομεταφορέας τύπου "001A" της Κίνας θα μπορούσε να μεταφέρει τουλάχιστον 36 εγχώρια μαχητικά αεροσκάφη J-15, μαζί με ελικόπτερα, ανέφεραν κινέζικα κρατικά ΜΜΕ την Τρίτη.

Ο τύπος 001A μπορεί να μεταφέρει πάνω από 12 επιπλέον αεροσκάφη σε σύγκριση με το πρώτο αεροπλανοφόρο "Liaoning" που μπορεί να φιλοξενήσει 24 μαχητικά J-15.

Αντίθετα, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS Gerald R. Ford μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη, τα οποία είναι διπλάσια από την χωρητικότητα του τύπου 001A της Κίνας. Τα πλοία αυτής της κατηγορίας θα αντικαταστήσουν τα πλοία της κατηγορίας Nimitz που μπορούν να μεταφέρουν συνολικά 60 αεροσκάφη.

Το 001A κατασκευάστηκε σε 26 μήνες, που είναι σχεδόν το ήμισυ του χρόνου που απαιτείται για να κατασκευαστεί ένα ξένο σκάφος παρόμοιας μορφής, ανέφερε το CCTV.

Μιλώντας για το δεύτερο αεροπλανοφόρο του Πεκίνου στην Global Times, ο Lie Jie, ναυτικός εμπειρογνώμονας, δήλωσε ότι το πλοίο «έχει βελτιστοποιημένο θάλαμο διακυβέρνησης, μειωμένες περιοχές όπλων και μικρότερη υπερκατασκευή με πρόσθετες περιοχές καταστρώματος».

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι τα 24 J-15 του Liaoning θα μπορούσαν να είναι ένας περιοριστικός παράγοντας, καθώς ένας περιφερειακός πόλεμοςς μπορεί να απαιτήσει περίπου 40 αεροσκάφη για να αποκτηθεί η υπεροχή στον αέρα. Τα 36 μαχητικά του 001Α θα διευρύνουν σημαντικά τις ικανότητες μάχης του, είπε.

Το πλοίο βρίσκεται τώρα στην έβδομη θαλάσσια δοκιμή του και προετοιμάζεται για την τελική του παράδοση στο κινεζικό ναυτικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail