Για 15η ημέρα η ανθρώπινη ασπίδα απέναντι στον τουρκικό στρατό στο Κομπάνι


Freepen.gr - Το Κομπάνι έρχεται ξανά στο προσκήνιο, ίσως όχι στην ελληνική επικαιρότητα, αλλά για όσους αναζητούν πραγματικές ειδήσεις, μετά από τη μάχη απέναντι στο ISIS πριν λίγα χρόνια. Αυτή τη φορά έρχεται απευθείας η τουρκική απειλή για μια τρίτη εισβολή στα εδάφη της Συρίας με πρόσχημα τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης και αληθινό σκοπό την εξαφάνιση των Κούρδων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANF, οι δράσεις της ανθρώπινης ασπίδας που ξεκίνησαν στα χωριά Κιερεμόξ και Ζιγιαρέτ του Κομπάνι ή αλλιώς Αΐν Αλ Αράμπ στις 17 Ιουλίου σε απάντηση στις απειλές εισβολής της Τουρκίας κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας συνεχίζονται. Εκατοντάδες συμμετέχουν και στις δύο δράσεις καθημερινά.

Στο χωριό Κιερεμόξ στα ανατολικά του Κομπάνε έδωσαν το "παρών" εκπρόσωποι του κουρδικού Κόμματος του Μέλλοντος της Συρίας και άλλων κουρδικών σχηματισμών την Τετάρτη.

Συγκεντρωθέντες σε μια περιοχή όπου ο τουρκικός στρατός αναπτύσσει μια δεύτερη στρατιωτική δύναμη, οι άνθρωποι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 100 μέτρων και φώναζαν "Δολοφόνε Ερντογάν", "Ζήτω η αδερφότητα των λαών" και "Πτώση με προδοσία".

Η μη παρουσίαση αυτών των ειδήσεων πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα για το τι επιφυλάσσεται παρακάτω για τους ανθρώπους αυτής της πολύπαθης ανά τους αιώνες γης.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail