Ένας ακόμη κινέζικος γίγαντας ετοιμάζεται: Το ελικοπτεροφόρο 075

Freepen.gr - Στο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua της Κρατικής Ναυπηγικής Εταιρείας της Κίνας στον ποταμό Huangpu της Σαγκάης, σχηματίζεται ένας γίγαντας: το ελικοπτεροφόρο Τύπου 075 (LHD) πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του.

Νέες φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι το κατάστρωμα του πλοίου έχει εγκατασταθεί καθώς και ο πύργος διοίκησης, δίνοντάς του για πρώτη φορά την οριστική σιλουέτα ενός φορέα αεροσκαφών. Ωστόσο, αυτό το σκάφος των 32.000 τόνων θα φέρει ελικόπτερα και αμφίβια αποβατικά σκάφη.

Ο τύπος 075 είναι σχεδόν ανάλογος με τα αμφίβια Wasp-class των Ηνωμένων Πολιτειών, ικανά να στηρίξουν μια επίθεση από χιλιάδες στρατιώτες. Διαθέτει επίσης ένα hangar για τη συγκράτηση έως και 28 ελικοπτέρων που μπορούν να προσγειωθούν σε έξι σημεία στο κατάστρωμα.

Image

Το πρακτορείο Σπούτνικ ανέφερε προηγουμένως πως το νέο πολεμικό πλοίο, το οποίο θα μπορούσε να ακολουθηθεί από ακόμη δύο παρόμοια σκάφη, ως μέρος ενός εκκολαπτόμενου στόλου αμφίβιων σκαφών επίθεσης ικανών να προκαλέσουν σοβαρή απειλή στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής και της Νότιας Κίνας.



Επίσης ένα τρίτο αεροπλανοφόρο πιστεύεται ότι βρίσκεται υπό κατασκευή στη Σαγκάη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail